Örebro Futsal Club

Örebro har KVITTERAT mot Växjö

· Publicerad: 19 mars 2015 · 22.30.

Säsongens bästa period? Jag är beredd att påstå att den andra perioden ikväll mot Växjö var en av de bästa som Örebro presterat mot ett bra motstånd den här säsongen. Två mål i powerplay och ett listigt slumpmål av Henrik Löwdahl låg till grunden till en 4-3 seger över Växjö.
Men Örebro kunde ändå inte punktera matchen i den tredje perioden och gästerna fick reducera två gånger och skapa spänning och nerv. Tyvärr är det så att de slarva på ett par av målen, men ändå så gör Örebro en av de bästa matcher i slutspelet.
Många ljuspunkter går att plocka ut, Derek Ryan bidrog med en assist, han första poäng. Mikko Lethonen och Petr Zamorsky fick i gång powerplay. Daniel Viksten fick göra mål på straff. Växjös Noah Welch kunde inte fullfölja matchen efter en tuff smäll i första perioden, om han kommer spela nästa match nu på lördag är oklart.

Första perioden
Till skillnad från den förra matchen var tempot högre i inledningen av kvällens match. Tyvärr för hemmalaget tog gästerna ledningen efter bara 2.47 min, Jeff Tambellini tog vägen runt kassen och slängde in en puck som Jani Lajunen kunde pilla in bakom Julius Hudacek. Den annars så stabile målvakten släppte in ett rätt så billigt mål.
Men Örebro fortsatte att sätta press på Växjö och när Johan Wiklander kom fri med Cristopher Nihlstorp var gästerna tvungna av dra på sig en straff. Daniel Viksten tog vara på straffen och satte den bakom Nihlstorp och det var kvitterat till 1-1.
Det skulle även bli pausresultatet fast Växjö fick chansen i powerplay med ca 4 min kvar av perioden. Gästerna drog även själva på sig en utvisning med några sek kvar av första perioden.

Annons ▾

Andra perioden
Örebro fick en smakstart på andra perioden, i powerplay som de fick i slutet av första sätter man en hård press mot gästernas mål och det resulterade i att backen Petr Zamorsky kunde skjuta in 2-1 till Örebro.
Utan Welch på plan hade gäster en back mindre att spela med. Och det var något som Örebro utnyttjade när Henrik Löwdahl fixade 3-1. Löwdahl fick en bra passning från Marko Anttila och kunde skjuta pucken i sargen. Men han var snabb på att plocka upp den igen och slängde in pucken i ryggen på Nihlstorp som styrde in den i målet.
I mitten av perioden fick Örebro ett nytt powerplay, men det var svårt att se om det verkligen var Örebro som spelade 5 mot 4. Växjö skapade flera bra lägen att reducera på. Men akt den som ger sig, Mikko Lethonen sköt in 4-1 i samma powerplay.
Gäster gick inte alls att känna igen och laget skulle återigen dra på sig en utvisning men den här gången höll Växjö igen och dödade utvisningen. Det lugnade även ner sig mot slutet av perioden, men Örebro behöll spelet och gick till pausvila med en 4-1 ledning.

Tredje perioden
Det blev en fartfylld tredje perioden i Behrn Arena, både Örebro och Växjö skapade fina målchanser medan Nihlstorp och Hudacek fick göra flera svettiga räddningar. Det fysiska spelet steg också en nivå under de första 6 min i perioden.
Växjö har under säsongen var riktigt vassa i boxplay, de har gjort flest mål i den spelformen. Ikväll skulle de även göra et t mål i 4 mot 5. Erik Josefsson plockade upp en lös puck under en fight bakom Örebromålet, Hudacek stod och sov och såg aldrig att Josefsson och pucken dök upp framför honom. Gästerna reducerade till 4-2.
Örebro kontrollerade perioden och fick flera powerplay där de kunde punktera matchen. Men det var gästerna som med ca 3 min kvar av matchen gjorde mål, Josh Hennessy sköt 4-3 från nära håll och helt plötsligt skapades det en nerv som spred sig runt om i arenan.
Och det blev en svettig avslutning för Örebro, Växjö körde på och gav allt mot målet för att få in en kvittering med Hudacek och Örebro höll undan och kunde vinna och kvittera serien till 2-2.

FIKK - För att alla behövs
Läs också