Örebro Futsal Club

Stort deltagande i årets långkalsongrally

· Publicerad: 21 mars 2015 · 16.26.

Unga som gamla så dök dom vid 13.30 tiden på lördagen upp på Stortorget i Örebro. Vi vill mena på att det är ett sant vårtecken när det traditionella långkalsongrallyt har varit.

Långkalsongrallyt 2015 lockade drygt 130 mopeder och dess förare, när vi från Örebro Tribune väntade in karavanen till Stortorget i centrala Örebro så fanns ett stort antal människor på plats som väntade för att få höra tvåtaktsknattret, mullrande motorer för att sedan avnjuta välbevarade original, ombyggda mopeder och den stämning som fanns på platsen mellan hojarna.

Annons ▾

Det fullkomligt stinker tvåtaktsmoped när dom kommer, tankarna flyr tillbaka när man själv var femton. Det bästa var faktiskt att se, många av dom hade kvar orginallacken och var i fantastiskt skick.

Långkalsongrallyt är ett evenemang där hundratals mopedentusiaster samlas vid Gryt rodders område, bakom företaget Ory AB i Norrabro för att sedan tillsammans färdas i karavan en sträcka som kan nå upp till sex mil. Ett av stoppen är på Stortorget centralt i Örebro där många människor nyfiket, försiktigt går fram och kollar in mopeder och samtalar med dess ägare.

Detta brukar ske runt samma månad sedan ett par år tillbaka och redan nu är det ett vårtecken när det är dags för Långkalsongrallyt.

[gss link=”none” ids=”83702,83703,83705,83706,83707,83708″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också