Örebro Futsal Club

Växjö har kopplat greppet om Örebro

· Publicerad: 21 mars 2015 · 19.55.

Örebro lyckades inte göra om bedriften från första matchen i den här serien. Växjö kontrollerade spelet från första nedsläpp till när slutsignalen dånade i Vida Arena.

Det blev en 2-0 seger för hemmalaget efter att Jani Lajunen och Teemu Laakso gjort mål i andra perioden.

Annons ▾

Örebro vakande först efter de bägge målen men hade svårt att hitta tillbaka in i matchen där Växjös försvarsspel dominerade.

Det var egentligen bara målvakten Julius Hudacek som stack ut i kvällens match, Örebro måste få igång Derek Ryan och Martin Johansson som varit frånvarande i målprotokollet alldeles för länge.

På måndag är det en ny match, det kan bli den sista för Örebro den här säsongen. Laget måste spela mer desperat då det handlar om att vinna eller försvinna.

Första perioden
Det är hemmalaget som tar kommandot i matchen genom att ha ett stort spelövertag och puckinnehav. Örebro hade svårt att i huvudtaget skapa några farliga målchanser, Växjö hade egentligen ingen superklar chans men deras skott mot mål var betydligt mer kreativa än Örebros. Det var Julius Hudacek som höll kvar Örebro i matchen.

I mitten av perioden fick Växjö ett powerplay när Petr Zamorsky åkte ut. Hemmalaget tryckte på bra med gästerna Örebro lyckades döda utvisningen fast Växjö hade haft flera bra lägen. Den första perioden slutade 0-0 men det var ett skottövertag till hemmalaget som vann den med elva mot tre.

Andra perioden
Växjö fick en perfekt start på andra perioden, det tog bara 18 sek innan de hittade luckan bakom Hudacek. Jani Lajunen och Liam Reddox satte stor press på Örebro och lyckades tillslut vinna tillbaka pucken vilket resulterade i att Lajunen gjorde 1-0 till hemmalaget.

Hemmalaget behöll trycket och ungefär fem minuter senare smällde det igen när Jeff Tambellini hittade backen Teemu Laakso. Han sköt skottet i höjd med tekningscirkeln och det letade sig igen en lucka mellan Hudaceks benskydd.

Även den här perioden tillhörde Växjö som spelade stabilt och säkert, de skapade även flera kvalitativa målchanser. Örebro stack upp vid några tillfällen men de var hemmalaget som gick till pausvila med en 2-0 ledning.

Tredje perioden
Örebro jagade en reducering i den tredje perioden, men hemmalaget försvarade sig bra och det blev en ganska avslagen inledning. Växjö kontrollerade matchen och precis som tidigare släppte man inte in gästerna i spelet.

Med ca 6 min kvar av perioden fick Örebro en chans när Tomi Kallio åkte ut för fasthållning. Örebro skapade ett bra tryck men fick aldrig hål på Växjö, den bästa chansen fick Johan Wiklander men Cristopher Nihlstorp räddade. I samma moment drog även Wiklander på sig en utvisning, även den en fasthållning.

Örebro skulle aldrig komma in i den här matchen. Växjö höll undan och spelade av matchen även om Örebro plockade ut målvakten och försökte forcera in ett mål. Det slutade tillslut med en seger för hemmalaget med 2-0.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

Läsarbild: Isabel Rönnqvist
Läsarbild: Isabel Rönnqvist

FIKK - För att alla behövs
Läs också