Örebro Futsal Club

Slutspelsäventyret slut för Örebro

· Publicerad: 23 mars 2015 · 23.49.

Det var så nära så, mycket närmare tror jag inte man kan komma, men Örebro lyckades inte ta serien mellan dem och Växjö till en sjuden avgörande match. När Tomi Kallio skickade in pucken bakom Julius Hudacek var allt slut för Örebro den här gången.

Det kanske ändå var Jani Lajunens 4-4 mål som tog udden av Örebro, mål kom med ca 14 sek kvar av period tre. Örebro var med andra ord bara 14 sek kvar från en sjunde match nere i Växjö.
Växjö det bättre laget.

Annons ▾

Det var ingen orättviss seger för Växjö, de var det bättre laget och hämtade upp tre ledningar från Örebro. Växjö vann skotten med 16 – 36 och Örebro skulle vara glada att de hade med sig 2-2 inför den tredje perioden.

Fast Örebro var effektivt i offensiven. Kalle Olsson styrde in 1-0 i första perioden, var på Växjö kvitterade genom Ville Varakas. I andra perioden tog gästerna ledningen genom Noah Welch var på Mikko Lethonen reducerade till 2-2.

Örebro hade chansen
Det var i den tredje perioden som allt hände, Örebro lyfte upp sitt spel och var betydligt bättre än tidigare. Petr Zamorsky kunde skjuta in 3-2 var på Rhett Rakhshani kvitterade till 3-3.

När det återstod ungefär två min av perioden skickade kapten Henrik Löwdahl in 4-3 för Örebro. Ett mål som borde ha varit matchen avgörande, det var här som Örebro borde stängt ner allt, men det ville sig inte och Lajunen som varit en av Växjös bästa spelare i slutspelet skickade matchen till övertid.

Väl där hittade veteranen Kallio målet och fixade seriesegern och avancemang till semifinal för Växjö. Men Örebro ska ändå vara stolta över sitt lag, de pressade ändå fram sex matcher mot guldfavoriten och var inte långt borta från en sjunde.

Nu blickar vi framåt, nästa säsong kan bli bättre än den här.

Text: Martin – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också