Örebro Futsal Club

Lindebergs tog kommandot i kvarten

· Publicerad: 25 mars 2015 · 23.22.

Ikväll spelades den andra matchen i kvartsfinal serien mellan Örebro Volley och Lindesberg, första matchen spelades i Lindesberg i söndags och då vann hemmalaget med 3-0 i set. Örebro försökte kvittera men kunde inte rubba Linde som vann med 1-3.

I första set var gästerna bäst och kunde vinna med 16-25, men Örebro inledde starkt och skaffades sig en ledning med språng. Fast Lindesberg kom snabbt tillbaka och kunde tillslut enkelt vinna.
I den andra set gav Örebro gästerna en riktigt match, man vill inte släppa set och det krävdes en extra omgång för att det skulle avgöras. Linde vann med 24-26.

Annons ▾

För Örebro verkade det som att förlusten i andra set hade tänt laget. I det tredje set sopade man nästan banan med Lindesberg. Örebro vann med 25-14 och gäster såg ut som statister vid flera avgörande spel.

Men i det fjärde och sista setet var det omvända roller, Lindesberg gick på knock och släppte aldrig in Örebro. Mot slutet försökte hemmalaget komma igen men Linde stoppade effektiva alla offensiva försök från Örebro. Gästerna tog hem setet med 14-25 och vann matchen med 1-3.

Nu står det 2-0 till Lindesberg och på söndag spelas nästa match i Linde. Då kan säsongen vara över för Örebro om man inte vinner. Men det kommer bli tufft då Lindesberg har vunnit 5 av 6 möten den här säsongen.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”83840,83841,83842,83843,83844,83845″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också