Örebro Futsal Club

Polisen stoppar omfattande narkotikatillverkning

· Publicerad: 25 mars 2015 · 21.12.

Örebro Tribune publicerar inte ofta artiklar som handlar om händelser utanför Örebro län. Viss publicering sker när det är av speciell karaktär som är värd att lyftas fram.

Efter en kortare tids spaning genomförde Polisen den 16 mars en husrannsakan i en fastighet i Vilhelmina kommun.

Annons ▾

I fastigheten påträffades en mycket omfattande narkotikahantering av närmast industriell karaktär. Mer än ett tusen cannabisplantor togs i beslag tillsammans med ett omfattande material för odling och distribution.

– Det rör sig om en mycket stor odlingsverksamhet som bedrivits yrkes-mässigt. Vi misstänker att det pågått under flera år, säger Olle Andersson chef vid gruppen för grova brott.

En man i medelåldern hemmahörande i Vilhelmina kommun frihetsberövades i samband med Polisens tillslag och sitter sedan den 19 mars häktad på sannolika skäl misstänkt för grova narkotikabrott. Analysen av beslaget är ännu inte slutförd men det är betydande mängder narkotika till betydande värden som tillverkats.

– Det känns bra att vi kunnat sätta stopp för detta. Det innebär att vi kunnat begränsa tillgången till narkotika något även om vi vet att liknande tillverkning pågår på fler platser, säger Olle Andersson.

Förundersökningen fortgår och åtal ska vara väckt senast den 16 april.

Foto: Polisen
Foto: Polisen

FIKK - För att alla behövs
Läs också