Örebro Futsal Club

Ett kärt återseende

· Publicerad: 28 mars 2015 · 15.05.

Fredagen den 27 mars besökte Elin Ruth Örebro och East West. Elin turnerade tidigare under sitt namn Elin Sigvardsson, men nuförtiden kallar hon sig för Ruth.

Hon slog igen 2003 med albumet ”Saturday Night Navie” som Lars Winnebäck var med och producerade.
Det var även 2003 som jag började lyssnande på Elin. Jag fastade för henne lugna harmoniska popmusik och framför allt låtarna ”When it comes to you” och ”Where to Start”. Jag hann även med att lyssna en hel del på hennes andra album ”Smithereens” innan jag av någon anledning lät Elin falla i glömska.

Annons ▾

10 år har gått och för ett par månader sen upptäckte jag att Elin Ruth skulle uppträdda i Örebro i slutet av mars. Jag tvekade inte sekund utan bestämde mig redan då att boka in hennes spelning för att återigen få njuta av mina favoritlåtar från förr.

Det här var även första gången jag skulle få uppleva henne live, jag hade bara vid något tidigare tillfälle hört henne framföra några låtar på TV. Redan då blev jag imponerad av hennes starka sångröst, men sen tidigare vet jag även om att East West ofta brukar ha hög kvalité på sina artistuppträdanden.

Ikväll skulle jag inte bli besviken, Elin Ruth har en fantastisk sångröst och dessutom en charmig aura runt om sig när hon berättar om allt från New York till Mönsterås. Musiken känns som en hybrid mellan melankolisk pop, bluesrock, bossa nova med liten touch av amerikansk country.
Dessutom fick jag höra mina favoriter ”When it comes to you” , ”Where to Start” och “Song for Anna”, men även bekanta mig men later från hennes senaste alster.

Framför allt fastnade jag för “You were right, NY” som är en vacker och harmonik hyllning New York där Elin bodde mellan 2011 och 2015.

På något sätt blev det ett kärt återseende när jag återigen fick uppleva Elin Ruth, jag funder på varför jag i huvudtaget inte fortsätta att lyssna på hennes senare album. Elin är en duktig och mångsidig artist sim ikväll levererade en underbar konsert till ett fullsatt East West.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto
[gss link=”none” ids=”83916,83915,83914,83913″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också