Örebro Futsal Club

Oavgjort för ÖSK i säsongspremiären

- .

Nu är det vår, säsongspremiären för allsvensk fotboll i Sverige kan inte bli ett bättre vårtecken. För Örebro SK inleddes säsongen med en svår bortamatch mot IFK Norrköping, men ÖSK har imponerat i Svenska cupen då de slagit ut både Malmö och Elfsborg.

Fast det blev en tuff öppning för de svartvita när Norrköping tog ledningen i första halvleken. Hemmalaget var klart bättre och skapade flera farliga målchanser. Det var i andra halvleken som ÖSK kom tillbaka och satte 1-1 och på så sätt kunde ta med sig en poäng från Nya Parken idag.

Första halvlek
Norrköping förde stora delar av spelet i första halvleken. Man fick utdelning tidigt när Christoffer Nyman i den 5:e satte 1-0 bakom Oscar Jansson. ÖSK:s back Erik Moberg fick skottet i huvudet och styrde olyckligt in bollen.

ÖSK hade svårt att skapa någon bestående press mot Norrköping, isländska backen Logi Valgardsson hade två riktigt farliga lägen som borde varit mål för ÖSK men bollen ville inte in. Det här var hemmalagets halvlek, de hade flera kvalificerade målchanser och mot slutet av halvleken fick Jansson göra en fin räddning när Emir Kujovic sprang sig fri och sköt ett skott mot mål.

Andra halvlek
ÖSK rykte upp spelet i andra halvlek och satte högre press på Norrköping som tappade sitt spelövertag. Detta gav utdelning när Robert Åhman Persson i den 62:e minuten hittade målet efter ett fint inlägg från Daniel Björnqvist.

Norrköping gjorde ett sista ryck med några minuter kvar av matchen, men Jansson och ÖSK stod emot. Erik Moberg fick dessutom lämna planen efter en duell med Emir Kujovic. I nuläget är det oklart hur allvarlig skada är, men Moberg rädde förmodligen en poäng för ÖSK genom sitt ingripande.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

Läs också