Örebro Futsal Club

Vi kan läsa om inbrott varje dag – är det något du reagerar över

- .

Den senaste tiden har flera bostadsinbrott skett i vårat län, egentligen så sker det nästan varje dygn. Det som förvånar med dom flesta inbrott är att de sker under dagtid, kvällstid, nätterna när folk ligger och sover i fastigheten. Det finns ingen tidpunkt när detta kommer att inträffa, gärningspersonerna slår till när dom tycker att det är lämpligt.

Det kan kännas kränkande och obehagligt att bli utsatt för bostadsinbrott eller källare och förrådsinbrott och att veta att en okänd person gått igenom dina tillhörigheter.

Anmäl brottet snarast möjligt!

Viktigt att anmäla
Anmäl inbrottet så fort som möjligt, så att inte spår på brottsplatsen hinner försvinna. Har du blivit utsatt för bostadsinbrott kan du göra en anmälan på internet, på polisens hemsida eller genom att ringa polisen på telefon 114 14.

Om du misstänker att det finns personer kvar i din bostad, ring 112. Är fler drabbade ska alla göra var sin polisanmälan.

Att tänka på vid anmälan
Anmäl brottet så snart som möjligt för att spåren inte ska försvinna från brottsplatsen. Om du blir av med egendom som du inte har försäkrat är det ändå viktigt att du anmäler.

Städa inte på brottsplatsen innan polisen varit där. Vid en teknisk undersökning finns möjlighet att insamla spår från gärningspersonen, såsom dna. Det innebär att brottet kan bli löst längre fram om gärningspersonen till exempel grips för ett annat brott. Om du städar innan polis varit på platsen kan spåren försvinna.

Beskriv så utförligt som möjligt vad som har hänt när du anmäler brottet:

* Hur många dörrar har gärningspersonen passerat? Är de uppbrutna?
* Vad har gärningspersonen orsakat för skador?
* Har någon annan person i din närhet gjort några iakttagelser? Berätta det när du gör din anmälan. Källa: Polisen

Var uppmärksam – boende var extra uppmärksamma i ert bostadsområde på personer och fordon som normalt inte brukar befinna sig i området, kontakta polisen om du märker något som inte är normalt. Notera registreringsnummer, eventuellt fotografera och ring polisen.

Hör av dig om du sett eller hört något. Alla vittnesuppgifter är värdefulla.

Läs också