Örebro Futsal Club

Känns som detta kostar en del pengar

· Publicerad: 6 april 2015 · 23.32.

Räddningstjänsten fick under måndagseftermiddagen in ett larm om rök från en byggnad på Stortorget men när de kom fram visade det sig vara ett inbrottslarm.

Flera bilar från räddningstjänsten, flera polispatruller och en ambulans skickas fram till platsen i tron om att det brinner och man befarar att det kan vara en fullt utvecklad brand.

Annons ▾

Nu handlade detta om ett inbrottslarm och när detta löser ut så startar Smokecloak (dimgeneratorn) direkt att producera dimma. Den täta dimman försvårar avsevärt för en eventuell inkräktare då det blir stora problem att ta sig fram i lokalen.

Vid försök att vädra ut dimman känner sensorn att tätheten minskar och maskinen producerar mera dimma. Med generatorn så skapas tid för polis och väktare att komma fram till platsen och gripa eventuella gärningspersoner.

Nu har man väl knappaste tänkt tanken att människor som ser detta lösa ut tror att det brinner och man larmar ut resurser som kan behövas på annan plats. Är tanken god att man riskerar att räddningstjänsten kommer tillsammans med ambulans i tron att man behöver hjälpa och rädda liv.

Känns som en dyr historia och framförallt onödigt slöseri med pengar, vem som nu än betalar utryckningarna. I detta fall högre försäkringspremie eller dyrare glasögon.

FIKK - För att alla behövs
Läs också