Örebro Futsal Club

En ny våg med skräp-TV har anlänt

- .

Måndagen den 6 april började en ny realityshow på kanal 11, ”Ex on the Beach Sverige”. Konceptet går ut på att åtta singlar umgås och festar i en lyxvilla på en paradisö i Karibien.

Tanken är att de ska bli lite fulla, flirta och eventuellt ha sex med varandra. Några bråk i gruppen skulle också vara en bonus för produktionsteamet, men pricken på i:et är ändå att singlarnas ex kommer att dyka upp i programmet.

Annons ▾

Självklart är programmets grund inget nytt, fylla, sex och konflikter förekommer i alla typer av dokusåpor som producerats sen slutet av 90-talet. Där Big Brother och Paradise Hotel stack ut som det värsta exemplen.

”Ex on the Beach” blev dock intressant för att Örebro-tjejen Josephine Qvist medverkar. Hon är en av de fyra singeltjejerna som kommer möta sitt ex i programmet, och till produktionsteamet stora önskan gärna under en intim akt med någon av de fyra singel killarna.

Jag har bojkottat den här typen av skit-TV sen början av 2000-talet då jag genomled första säsongen av Big Brother och skrattade lite åt karaktären ”Godzilla” i Villa Meduza. Jag tröttnade fort på hysterin runt dokusåpor och framför allt på alla 15 minuters kändisar som ploppade ut från B-kändis fabrikens löpande band. Som sagt, ”Ex on the Beach” blev intressant då programmet har en lokalanknytning i Josephine Qvist.

”Ex on the Beach ” är precis lika ytlig och tramsig som sina föregångare i genren. Deltagarna presenterades en efter en och först ut var Andrijano Mijanovic, han beskrevs som 95 kg muskler med många tatueringar. Killarna som kommer efter honom ser likadana ut, de är också vältränade med flera tatueringar på överkroppen.

Tjejerna är också utplockade efter en den mall som har skapats av realityshowernas skönhetsideal. De är kurviga unga tjejerna med stora bröst och det tar inte lång tid innan Josephine får frågan om hennes bröst är äkta. Hennes byst låg även i fokus under hennes presentationsfilm.

Programmet når dock sin botten när den 20-åriga killen Johannes Ulmefors presenteras. Han målas upp som en ”Bad boy”, en kille som är mer intresserad av sex än relationer. Dessutom slänger han ut sig kommentaren att kommer bli kul att festa här och det kommer garantera bli några tjejer som blir kära i någon av killarna. I hans värld blir inte killarna kära i tjejer, eller?

Jag kan inte förstå varför den här typen av TV är så populär, är verkligen åskådarna som fixerade vid att se andra människor bråka med varandra, om varandra.

Av en slump råkade jag tittat på Paradise Hotel för några år sen, programmet var bokstavligen skittråkigt, det hände ingenting fast produktionsteamet hade introducerat en tävling där en av deltagarna kunde skicka hem sina motståndare genom att låtsat mörda dem.

Konflikterna kommer även att hagla tätt i ”Ex on the Beach”, redan i första programmet började tjejerna att reagera på Josephines närgångna tillvägagångssätt, de tyckte att hon var för intim med killarna i gruppen.

I programmets inledning pratade de mycket om att ärlighet är viktigaste, och det är ingenting jag kommer ifrågasätta att de verkligen tycker. Ytligheten tar hela tiden över då deltagarna gång på gång diskuterar varandras utseende.

”Ex on the Beach” livslängd kommer förmodligen bli kortvarigt då programmet inte tillför något nytt i ett redan urvattnat koncept. Men Josephine! Varför medverkar du detta, du verkar för bra för att vara med i denna skit.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också