Ställ bilen och låna en elcykel till jobbet

- .

Skulle du vilja cykla till jobbet, men tycker det är i längsta laget, eller vill du undvika att komma fram svettig till möten? Då är en elcykel perfekt! Inom ramen för satsningen Klimatsmart vardag söker Örebro kommun personer som idag tar bilen till jobbet, men är intresserade av att prova en elcykel. Erbjudandet är en repris på förra årets elcykelutmaning som var en av de mest uppskattade utmaningarna.
En kvinna och en man står bredvid varsin elcykel
Såhär går det till
Bor du i Örebro och pendlar med bil till jobbet? Då kan du anmäla dig till elcykelutmaningen! Om du blir antagen till utmaningen får du låna en elcykel under en veckas tid. Erbjudandet gäller från 13 april till 19 juni. Skicka en intresseanmälan via bloggen Klimatsmartvardag.

Vad är en elcykel?
– En elcykel är en något förstärkt vanlig cykel som har batteri och elmotor. Motorn regleras med ett gashandtag på styret och kan bara kopplas in när du själv trampar. Elmotorn får inte ge någon ytterligare kraft när det går fortare än 25 km/tim, berättar Elsa Fries, projektledare för Klimatsmart vardag.

På plan mark kommer du 30–40 km på en laddning. Batteriet sitter under pakethållaren och är lätt att koppla loss för att ladda inomhus. Men det är bra att ta in batteriet även om det inte behöver laddas för att minska stöldrisken.
electric-556748_1280

Wheels4fun
Läs också