ÖSK föll i hemmapremiären

· Publicerad: 8 april 2015 · 23.33.

Allsvenskan har dragit igång och onsdagen den 8 april var det hemmapremiär för Örebro SK på Behrn Arena. Det var IFK Göteborg som kom på besök och det skulle även vara de som åkte från staden med tre inkasserade poäng.

ÖSK hade svårt att komma till avslut och skapa något vidare tryck i första halvleken. Många gånger hade matchen lågt tempo och det hände inte så mycket.

I den 34:e match minuten gav Emil Salomonsson gästerna ledningen med 0-1 och Göteborg kunde gå till pausvila med ett litet övertag.

I andra halvleken gick Örebro för en kvittering, men de hade svårt att ta sig igenom Göteborgs stabila defensiv som leddes av kapten Mattias Bjärsmyr, men ÖSK var inte helt utan målchanser, Ahmed Yasin sköt i stolpen och Kalle Holmberg fick ett friläge som IFK-målvakten Johan Alvbåge gjorde en bra räddning på.

Tillslut kunde dock Göteborg punktera matchen igenom Lasse Vide, succémannen från förra säsongen. Han gjorde säsongens första mål i den 88:e minuten och slutresultatet blev 0-2 till gästande Göteborg.

För ÖSK väntar nu Falkenberg borta på söndag, matchen spelas kl 15.00. Falkenberg spelade ikväll oavgjort mot Helsingborg, de förlorade även premiärmatchen mot Gefle hemma med 0-2.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”84354,84355,84356,84357,84358,84359,84360,84361,84362,84363,84364,84365,84366,84367,84368,84369″]