Örebro Futsal Club

Vi kan inte ens utfodra våra egna FN-soldater

· Publicerad: 9 april 2015 · 17.08.

​Felix skänker mat till svenska FN-soldater. Detta står klart efter att det uppmärksammats att vi inte kan utfodra våra egna svenska FN-soldater i Mali som finns på plats sedan två år för att stabilisera läget och hjälpa till i landet.

Svenska soldater i FN:s styrka i Mali har gått hungriga i en månad, rapporterar Dagens Nyheter idag. Varumärket Felix erbjuder sig nu att ställa upp med matprodukter för att svenskarna ska kunna äta sig starka nog att fortsätta att skapa stabilitet i det afrikanska landet.

Annons ▾

I DN:s reportage har de svenska FN-soldaterna i Mali intervjuats om matbristen. Ett uttalande i synnerhet fick företaget bakom varumärket Felix att reagera.

– När vi läste om det mycket farliga arbete som svenska soldater utför i Mali, och en av soldaterna till och med efterfrågade Felix, kändes det självklart att agera. Vi kan kanske inte mätta ett helt land, men vi kan bidra med näringsrik mat till de som kämpar för stabilitet i regionen, säger Eva Berglie, Presschef på Orkla Foods Sverige.

Orkla Foods Sverige uppmanar nu försvaret till att höra av sig, detta för att lösa transporten av matvarorna.

– Vi står redo och hoppas att de svenska soldaterna blir glada över den här hälsningen från Felix, säger Eva Berglie.

Svenska styrkan i Mali
FN-styrkan i Mali, som har varit på plats sedan 2013, har i uppdrag att stabilisera läget i landet. Styrkan består av 250 personer. Insatsen räknas som en av de farligaste som Sverige har deltagit i.

FIKK - För att alla behövs
Läs också