Örebro Futsal Club

Tillfällig lösning efter brand i omklädningsrum

· Publicerad: 11 april 2015 · 20.23.

För några veckor sedan brann delar av omklädningsrummen till konstgräsplanen och ballonghallen i Vivalla. Lyckligtvis skadades inga personer, men byggnaden är så skadad att den inte går att återställa. Detta påverkar både personer och föreningar, som behöver kunna byta om både före och efter aktiviteter.

– Branden och att omklädningsrummen inte kan användas drabbar många, både ballonghall och konstgräsplan är flitigt använd av skolan och föreningar men också av de som leker och idrottar mera spontant, säger Lars Thornberg, chef på kommunens lokalförsörjningsavdelning, som tillsammans med många andra aktörer försöker lösa de problem som uppstått på grund av branden.

Annons ▾

Rivningen av omklädningsrummen är påbörjad, och det enda som kan behållas är maskinrumsdelen. Tillfälliga omklädningspaviljonger är beställda, och så snart bygglov för dem är beviljat kommer de att ställas upp på parkeringen intill. Bygglovet kommer troligtvis att vara klart någon gång i maj.

Konstgräsplanen kunde börja användas redan ett par dagar efter branden, efter att man säkrat elen till lyktstolparna efter branden. Däremot kan ballonghallen inte användas än, eftersom ytterskor inte får användas därinne.

– Vi kommer att försöka hitta en tillfällig lösning för ombyte av skor, i väntan på paviljongerna, säger Lars Thornberg. Vår ambition är att ballonghallen ska kunna användas framåt slutet av april, och vi har tät kontakt med både skolan och föreningslivet så att de är informerade om vad som sker.

Vad som orsakat branden är ännu inte fastlagt, utan det pågår en teknisk utredning för att klargöra det. Källa: Örebro Kommun

Arkivbild - Bilden är från en tidigare brand på Sportcentret i Vivalla. Foto: Pressbilden / Örebro Tribune
Arkivbild – Bilden är från en tidigare brand på Sportcentret i Vivalla. Foto: Pressbilden / Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs
Läs också