Örebro Futsal Club

Trädgårdsdag vid Karlslund i slutet av maj

- .

Nu börjar Örebro kommun skicka ut inbjudningar till årets Trädgårdsdag i Karlslund. Har du trädgårdsrelaterade produkter så är du välkommen att höra av dig. Trädgårdsdagen arrangeras söndagen den 24 maj kl. 11–16.

Du hör av dig för mer information: karlslund@orebro.se eller på telefon 019-21 62 20

Syftet med trädgårdsdagen är att för en bred och intresserad publik erbjuda ett inspirerande och informativt program kring allt som rör trädgårdar. Trädgårdsdagen kommer att bjuda på bl.a. plantbytartorg, växtmarknad och aktiviteter i köksträdgården.

Karlslunds herrgård med trädgård är en mycket inspirerande miljö och en perfekt inramning till detta program. Karlslund har en 350 år lång odlingshistoria med ursprung som Kungsladugård och senare herrgård med såväl nytto- som lustträdgårdar, fruktodlingar, orangeri, växthus m.m.

Idag är Karlslund ett kulturreservat och har bland annat en köksträdgård med sortiment som inspirerats av 1800-talets herrgårdsträdgård.

Läs också