Örebro Futsal Club

Två serbiska toppspelare till Örebro Black Knights

- .

Örebro Black Knights förstärker vidare i laget inför den kommande säsongen. Såväl den offensiva, men likaså den defensiva linjen ser vi förändringar inför Superseriespelet 2015.

Örebro Black Knights välkomnar Milos Lisanin till laget. Han kommer att förstärka lagets defensiva linje genom sin storlek, styrka och erfarenhet. Milos Lisanin sammantagna styrkor kommer att försvåra för motståndarnas springspel.

Annons ▾

Milos Lisanin / Örebro Black Knights
Milos Lisanin / Örebro Black Knights
– Jag förväntar mig att Milos kommer med stor energi och att han kommer att tillföra mycket till vår defensiv. Han är stor och start men också väldigt snabb, både i fötterna och i att läsa spelet.

Milos spelar en hård fysik fotboll vilket kommer att bli jobbigt för våra motståndare att möta, säger Anders Johansson.

Milos Lisanin upptäcktes av Henrik Dahl som har ägnat mycket kraft och tid åt att övertyga Milo Lisanin att komma till Örebro Black Knights.

– Det är fantastiskt att vi har personer som Henrik i klubben. Personer som inte ger upp, som vet vad laget behöver och som jobbar hårt och länge för att uppnå det vi nu har uppnått genom att få ytterligare en fantastisk spelare till oss, säger Anders Johansson.

Lisanin är den fjärde serbiske spelaren, och den tredje landslagsspelaren som kommer till Örebro. Milos har även spelat i Champions Leauge med sitt förra lag, vilket är den högsta serien i Europa.

– Jag älskar amerikansk fotboll och jag är alltid optimistisk. När jag spelar så ger jag 100% och jag vill alltid vinna. Jag tycker om att arbeta tillsammans i ett lag och jag älskar att träna hårt. Jag ger aldrig upp oavsett hur svårt någonting än verkar, säger Milos Lisanin och fortsätter.

– Mitt mål är att vara med och se till att Örebro Black Knights tar hem den svenska ligan.

Marko Nesovic klar inför superserien i Örebro Black Knights
Serbiske offensive linjemannen klar för sitt 3:e år i Örebro. Marko Nesovic var den första serbiska spelare att flytta till Sverige för spel i Superserien.

Många har följt hans exempel – i fjol wide receiver Strahinja Stepovic (i år – Uppsala 86ers) och inför årets säsong en uppsjö av spelare som gått till Limhamn Griffins, Västerås Roedeers, Kristianstad Predators och även Black Knights som sedan tidigare gjort klart med offensiva linjemännen Nikola Savic och Dusan Radojevic.

Nesovic har numera bosatt sig i staden vilket glädjer den föredetta ordförande Micael Jönsson som varit en stor del i värvningen av bjässen från Belgrad.

– Marko hade redan när han kom hit 2013 ambitioner på en långsiktig satsning och har sedan trivts såpass bra i staden och i landet att han nu valt att bli örebroare på heltid, ett fantastiskt betyg för vår organisation, vår stad och vårt land i stort, säger Micael Jönsson.

Huvudpersonen själv har följande att säga, med glimten i ögat, om att han nu är permanent bosatt i Örebro och gör sig redo för sitt tredje år i Superserien:

– ”The original” serbian import of the Superseries is in Örebro to stay – now you can celebrate!

[gss link=”none” ids=”84546,84545″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också