Örebro Futsal Club

Blåljus i backspegeln – Vad gör du då?

· Publicerad: 18 april 2015 · 16.41.

Vet du hur du skall göra om du plötsligt ser en bil från polis, ambulansen eller räddningstjänsten med påslagna blåljus i backspegeln?

Oftast när det blir och är en stressad situation så är det inte alltid lätt att göra rätt, detta gäller även om du i vanliga fall vet hur du skall göra, hur du beter dig så är det lätt att bli stressad av sirener och blåljus.

Annons ▾

För att skapa plats och fri väg för blåljusbilarna – blinka och sväng ut till högerkanten av vägen och stanna. Det viktigaste är behålla lugnet och att du tydligt visar vad du tänker göra, då hjälper du både dom som snabbt behöver passera dig med blåljusen och andra trafikanter som kan följa ditt exempel och vet att dom också behöver ge fri väg.

I vissa fall kan det vara omöjligt att svänga åt sidan och släppa fram blåljusbilarna. Fortsätt då att köra tills det kommer en möjlighet att blinka och du kan köra åt sidan för att stanna.

FIKK - För att alla behövs
Läs också