Mobilegeddon – Många populära sajter kommer nu prioriteras bort

- .

Igår den 21 april ändrade Google sina hemliga sökalgoritmer för att prioritera webbplatser som har mobilanpassade sidor. Redan 2009 pratade Google om ”mobile first” och är en del i strategin att prioriterade sidor som är mobilanpassade.

Nu ändrar Google sökmotoroptimeringen så att den prioriterar sidor som har mobilanpassat sig och en tråkig nyhet för sidor som fortfarande jobbar med det gamla desktop tänkandet.

Alla som inte har mobilanpassat sin hemsida kommer att tappa söktrafik och fortfarande finns det massor utav sidor som gjort denna förändring. Enligt uppgifter är det bara omkring 38 procent av 177 miljoner sajter i världen som möter Googles nya kriterier.

Många webbplatsägare har prioriterat appar för mobilerna för att skapa en direkt väg till deras innehåll och har troligtvis därav inte prioriterat att mobilanpassa sina webbplatser.

Den här gången är det skillnad i förändringarna från Google som annars knappt märkts. Örebro Tribune har gått igenom Googlekollen – vår nyhetssida är godkänd så vi lutar oss nu tillbaka och fokuserar på innehållet istället.

Wheels4fun
Läs också