KIF Örebro krossade Piteå i cupkvarten

· Publicerad: 23 april 2015 · 05.02.

Onsdagen den 22 april spelades det en kvartsfinal i Svenska Cupen på Behrn Arena i Örebro.

KIF Örebro tog emot Piteå och det slutade med en riktig bandyseger för hemmalaget med siffrorna 5-1.

Det stod redan 5-0 efter 33 minuters spel och det vara Julia Spetsmark som gjorde 1-0 i den elfte minuten. Sarah Michael ökade på till 2-0 målet och Linda Hallin satte 3-0 i den tjugonde minuten. Sanna Talonen avslutade med att göra de två sista målen.

Något som är värt att påpeka är att Piteå inte gick för någon seger idag, de ställde upp med sju ordinarie startspelare på bänken. Pauline Hammarlund kunde dock göra ett tröst mål för gästerna i slutminuterna.

KIF startade även matchen med nyförvärvet Lisa Dahlkvist på mittfältet, men den 28 åriga landslagsspelare gjorde en blek insats, hon kom väldigt sällan med i spelet och hade bara ett avslut mot mål. Hon byttes ut redan efter första halvleken.

Nu väntar semifinal för KIF Örebro, men först ska det spelas seriematcher i damallsvenskan och redan på söndag är det dags igen. Då åker tjejerna till Piteå för att mötas igen.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”84929,84930,84931,84932,84933,84934,84935,84936,84937,84938″]