Örebro Futsal Club

Eagles Baseball & Softball – Örebroklubben med en 25 årig historia

· Publicerad: 25 april 2015 · 18.39.

Klubben Eagles Baseball & Softball har funnits i Örebro under 25 år och den startades upp av ett gäng entusiaster inom baseball som själva röjde upp, byggde spelplanen och som är belägen i Åbyparken, väster om centrala Örebro och i närheten av det natursköna Karlslund.

Ett par år efter att klubben startat upp så startade även tjejerna sin softballverksamhet som har funnits kvar sedan dess.

Annons ▾

Herrarnas verksamhet har under åren som gått lagts ner och startats upp några gånger, men i dagsläget finns ingen verksamhet alls för killar, förutom en blandad knattegrupp för barn mellan 3-7 år gamla.

Damlaget har under åren också lagts ner för att sedan starta upp igen ett par gånger, men man har dock alltid haft verksamhet i form av träningar på hemmaplan för de tjejer som under uppehållen spelat med andra klubbar.

Ett par killar från klubben Eagles kommer inom kort att åka på en ”TRY OUT” detta för att spela i Sveriges softballag för herrar och kommer sedan att möta ett danskt lag under Baltic Open som är en turnering i Skövde mellan den 13 – 14 Juni.

KIF Eagles har lyckats rekrytera en bred trupp på seniorsidan och man är säker att laget i år kommer att vara det starkaste truppen på många år.

I truppen återfinner vi bland annat spelare med många års erfarenhet och som tillsammans med andra klubbar tagit både flera SM-guld, ett Europacup guld. Dom tjejer som började spela vid klubbens nystart för några år sedan börjar nu få tillräckligt med rutin för att kunna vara riktigt konkurrenskraftiga.

KIF Eagles har även rekryterat en amerikansk tjej som spelat softball i USA sedan barnsben och är sedan några år bosatt i Sverige. Utöver detta så kommer laget att förstärka truppen med två amerikanska spelare som i dagsläget spelar i den högsta college-ligan i USA. Dessa två kommer dels att förstärka laget, men även fungera som tränare och även hjälpa till med rekryteringen av spelare.

Trots att fastpitch softball är en väldigt liten sport i Sverige så håller dom lag som KIF Eagles kommer att möta under säsongen hålla en hög standard och vårt motstånd kommer att bli tufft säger Sanna Hermansson från KIF Eagles.

De flesta lag i Sverige tar precis som oss hit en amerikansk pitcher, då pitcherpositionen är väldigt viktig och mycket svår att lära sig.

De fyra lag i serien med mer rutin än oss kommer att vara riktigt tuffa att slå, även om vår tydliga och realistiska målsättning är att ta segrar även mot dem.

I ligan hittar man Söder som idag är reagerande svenska mästare, Leksand, Enköping och Skövde. Utöver de fyra rutinerade lagen tillkommer även två nya lag till serien i år, några som vi tror kommer att vara betydligt mindre rutinerade.

Vårt mål för säsongen är att gå minst till semifinal.

På ungdomssidan ser det också bättre ut än någonsin. Laget har under vintern gjort en satsning på att starta upp ungdomsverksamheten och det rullar på riktigt bra med nya tjejer nästan varje vecka.

Dom tjejerna kommer under sommaren att åka iväg på turneringar och spela ungdomsmatcher.

Sommarens verksamhet drar igång under kommande helgen med en turnering i Stockholm dit laget åker med både seniorerna och ungdomarna.

För seniorlaget kommer det att bli en bra värdemätare på var man står den dag dom kommer att möta tre av topplagen i serien och ett av de lag som kommer som nya för i år. Ungdomarna kommer nu att spela sina allra första ungdomsmatcher.

Örebro Tribune kommer under kommande säsong följa laget KIF Eagles Baseboll & Softboll.

Spelschema under säsongen 2015

Maj
Lördag 2 maj Skövde – Örebro

Torsdag 14 maj Ungdomsclinic

Lördag 16 maj Örebro – Sundsvall

Lördag 23 maj Utvecklingsturnering Göteborg

Söndag 24 maj Söder – Örebro

Söndag 31 maj Örebro – Enköping

Lördag 6 maj Ungdomsturnering i Skövde

Juni
Söndag 7 juni Enköping – Örebro

Söndag 28 juni Örebro – Skövde

Juli
Söndag 5 juli Göteborg – Örebro

Augusti
Lördag 1 augusti Örebro – Söder

Söndag 9 augusti Leksand – Örebro

Söndag 23 augusti Örebro – Leksand

Lördag 29 augusti Semi 1 och 2

Söndag 30 augusti Semi 3

September
Lördag 5 september SM-final 1:5 och 2:5

Lördag 12 september SM-final 3:5 och 4:5

Söndag 13 september SM-final 5:5

Lördag 19 september Utvecklingsturnering Skövde

Söndag 20 september Utvecklingsturnering Skövde

Följ laget på deras Facebooksida KIF Eagles Baseboll & Softboll

KIF Eagles kommer även att arrangera sommarskola för ungdomar, att ha slowpitch matcher som kan ses som familjevarianten av softball.

Vi tränar på vår plan i Åbyparken (mitt emot NetonNet) från och med tisdag den 28 april.
Under April kommer träningstiderna att vara på tisdagar och torsdagar.
Kl 18:00-19:00 Ungdomsträning.
Kl 18:30-20:00 Seniorträning.

FIKK - För att alla behövs
Läs också