Örebro Futsal Club

Bilträff förvandlade parkering vid Mariebergs köpcentrum till soptipp

Örebro Tribune fick ett tips till redaktionen om att det skulle vara en så kallad bilträff vid Mariebergs köpcentrum under lördagskvällen.

- .

Örebro Tribune fick ett tips till redaktionen om att det skulle vara en så kallad bilträff vid Mariebergs köpcentrum under lördagskvällen.

När Örebro Tribune kommer ut till platsen så hade det samlat flera hundra fordon, till det flera tusen personer har samlats på parkeringen utanför Blomsterlandet och dess närområde.

Att ge detta namnet för en bilträff känns inte alltid rätt då den huvudsakliga sysselsättningen verkade vara att spela högst på sin bilstereo och dricka alkohol i mängder.

Vi bevittnade hur minderåriga sprang runt med alkohol och flaskor i händerna och när dessa var urdruckna så kastades dom i backen vilket gjorde att det fanns krossat glas precis överallt.

Både polisen och även ambulansen hade ärenden till platsen och det är konstig att det inte inträffat några allvarligare olyckor då det åkte folk både på taken och motorhuvarna på bilar.

En annan tanke som slog mig var att det kan inte vara roligt för dom som har butikerna där att behöva komma till jobbet och det ser ut som en soptipp utanför och att flertalet personer uträttat sina behov mot skyltfönsterna.

Under söndagen så meddelar en av våra medarbetare att personer har varit på platsen och städat, fortfarande finns det massor med skräp kvar som bevittnar träffen under kvällen och natten till söndag. Ungdomar samlar returburkar och flaskor, det är mycket glas som ligger krossat på vägarna i området.

Enligt personal som jobbar i en butik som ligger där träffen hölls under helgen så fick man avvisa minst femton personer som uträttade sina behov på baksidan av butiken, använda tamponger man lämnat efter sig.

– Detta var inte klokt, jag avvisade folk vid 6 olika tillfällen, kraftigt berusade tjejer som högst var 16 år gamla. Flera glasrutor var krossade efter bilträffen, det var upp till oss som jobbade i butikerna som fick städa upp så det skulle se hyggligt ut innan vi kunde öppna butiken och ta emot kunder, ett rent svineri, säger man till Örebro Tribune.