Örebro Futsal Club

Örebro Black Knights får ny amerikansk head coach kommande säsongen

· Publicerad: 27 april 2015 · 22.22.

Ikväll blev det klart att Randy Beverly Jr. blir ny Head Coach för Örebro Black Knights. Den amerikanska coachen har skrivit på för den kommande säsongen, efter att han dom senaste åren varit i Italien där han tagit sitt lag två gånger till seger i den italienska ligan.

– Vi är väldigt nöjda, glada och stolta över att Randy Beverly har valt att komma och bli Head Coach för Örebro Black Knights, säger Mats Hagsten från Black Knights som har lett rekryteringen av ny HC till föreningen.

Annons ▾

– Randy är precis den coach som vi har letat efter och som vi ville ha till Black Knights. Han har mycket stor erfarenhet och kunskap som ledare och tränare. Han klarar av att coacha både det offensiva och det defensiva spelet och därtill är han en ledare som klara av att leda och utveckla andra ledare. Vi behöver en ledare som vi kan växa tillsammans med och där passar Randy Beverly in exakt.

Randy Beverly är uppväxt med amerikansk fotboll då hans far Randy Beverly Sr var framgångsrik spelare inom NFL, spelade för New York Jets och själv har han spelat bland annat i UCLA college lag, vilket är den högsta divisionen i Amerikansk College fotboll.

Imorgon kommer den nya Head Coachen till Örebro och förhoppningen är att han ska stanna längre än bara för en säsong.

– Om allt går som vi hoppas så kommer Randy att stanna med oss under en längre tid. Det är vår ambition och det är vår ambition och vilja. Vi tror att det är viktigt att vi jobba på att få en kontinuitet och en stark ledare som bygger vårt lag långsiktigt, säger Mats Hagsten.

Den nya Head Coachen kommer nu till Sverige för att anta utmaningen som HC för Örebro Black Knights.

– I hope to achieve a winning legacy with the Black Knights that will offer the organization and it´s dedicated players and coaches the same depth and breath of American football that I have experienced as both a player, coach and manager whilst in America and Europe.

What challenges do you see in your new position?
– Challenges are many but similar; I will be looking to focus and enhance the playing capabilities of all Black Knight players. I will be looking to meet and exceed the challenges of maintaining a healthy and active player roster and I will be challenged naturally by the competitiveness of Sweden´s top league play to improve our coaching on every level.

What are your expectations?
– My expectations are that our players are learning, excited and love playing what I think is the greatest game on Earth – American Football!

FIKK - För att alla behövs
Läs också