Uppladdning inför säsongsstart för KIF Eagles softbolltjejer

- .

I helgen var klubben iväg till Stockholm för att delta i Sharp slide tournament, både med sina unga tjejer och seniorlaget.

För seniorlaget är detta en bra chans att få känna på formen inför säsongsstarten som kör igång nästa helg och spelas borta mot Skövde Saints.

Seniorerna spelade fyra matcher under helgen där man bland annat mötte dom regerande mästarna Söder och helgen kommer att bli en riktigt bra värdemätare för att se var man står.

Vi har inför den här säsongen det starkaste laget på många år, och jag tror på en riktigt bra insats i helgens turnering säger assisterande coach Sanna Hermansson.

För klubbens helt nystartade ungdomslag var detta en fantastiskt och mycket lärorik helg där tjejerna fick chansen att spela sina två första ungdomsmatcher någonsin. Dom ska ha en extra klapp på axeln för bra jobb under turneringen.

Både våra ungdomar och seniorlaget gjorde ett bra jobb och det ser riktigt bra ut inför sommaren.

Med tre förluster och en vinst är ändå känslan från turneringen att vi kommit mycket närmare de mer rutinerade lagen, och vi har fått se många fina spel och en grym glöd hos tjejerna säger assisterande coach Sanna Hermansson.

Sanna säger även – vi valde att fokusera på att både prova folk på nya positioner och ge våra nya tjejer tillfälle att spela så att alla skulle få spela så mycket som möjligt. Och med facit i hand så verkar det som helt rätt strategi – tjejerna har gjort ett grymt jobb och alla är heltaggade inför säsongsstarten i Skövde nästa helg!

Lördag
Söder – Eagles: Förlust mot regerande svenska mästarna Söder och lite knackigt spel i början, som det ofta blir dom första matcherna utomhus på våren. Vi slog riktigt bra med en trippel hit ett slag som man hinner springa till 3b av Sanna Hermansson. En dubbel hit Ett slag man hinner springa till 2B av Magdalena Forsberg och flera singel hits där man kommer till 1B av tjejerna i laget.

Tyvärr gjorde tjejerna lite mindre misstag och drog till sig några onödiga bränningar, och missade några defensiva spel.

Eagles – Sundsvall: Vinst mot Sundsvall som är nya i serien för i år. En skakig första inning där Sundsvall tog många poäng, men sen spelade tjejerna jättebra och Eagles kunde relativt enkelt hämta ikapp och vinna matchen. Sanna berättar att alla våra ungdomar fick komma in och spela under matchen och gjorde superbra ifrån sig.

Söndag
Enköping – Eagles: I första matchen möte vi Enköping. Förlust mot Enköping som har arbetat fram två riktigt duktiga unga pitchers den som kastar in bollen när man ska slå. Tjejerna blev lite överrumplade av farten på bollarna och lyckades inte riktigt få till samma fina slagning som man sett i övriga matcher och man lyckades inte producera nog med poäng för att kunna vara med och fightas.

Defensivt såg det däremot mestadels riktigt bra ut.

Eagles – Leksand: Sista matchen mot Leksand (som är ett rutinerat lag med flera spelare i landslaget) förlorade vi med stora siffror, men det var nog ändå den match som laget var mest nöjd med.
Erika Toresbo gjorde sin första hela match på pitcherplattan, och det såg riktigt bra ut.

I de två första inningarna spelade KIF Eagles riktigt bra – med bra försvarsspel och bra slagning. Efter första inningen ledde laget och dom fortsätter spela jämnt till tredje inningen då Eagles passade på att spela folk på lite nya positioner så att de skulle få testa på inför säsongsstarten nästa vecka.

Assisterande coach Sanna Hermansson talar om att – vi lät även alla våra nya och unga spelare komma in och spela för att de skulle få mer matchrutin, det var bara förväntat att vi skulle göra en del misstag. Mot ett sånt aggressivt lag som Leksand så tappar man genast poäng när man gör misstag.
(Foto: KIF Eagles)

Följ laget på deras Facebooksida KIF Eagles Baseboll & Softboll

Wheels4fun
Läs också