KIF Örebro vände matchen och vann mot Mallbacken IF

· Publicerad: 1 maj 2015 · 18.39.

Under ett regnigt första maj tog KIF Örebro säsongens första seger hemma på Behrn Arena. Gästerna Mallbacken bjöd på ett tuff motstånd men till slut kunde hemmalaget säkra tre poäng när Sanna Talonen satte en straff i den 77:e matchminuten.

KIF Örebro har inlett säsongen med en förlust och två oavgjorda matcher, mot Mallbacken var därför en seger nödvändig. Värmlandslaget imponerade med sin disciplinerade defensiv, KIF Örebro hade svåra problem att ta sig igenom muren som Mallbacken hade byggt upp.

Saken blev inte bättre av att Mimmi Larsson satte 0-1 till gästerna i den 24:e minuten. Det skulle även visa sig bli halvtidsresultatet.

I den andra halvleken öppnades även himlen upp för tjejerna på planen och regnet vräkte ner. Mallbacken försvar öppnade sig inte upp och de fortsatte att förvara sig bra mot KIF, men i den 70:e min kunde inte längre gästerna så emot KIF Örebro starka forcering. Elin Magnusson hittade målet efter en frispark.

Efter att Sarah Michael blev fälld i straffområdet blåste domaren straff till Örebroarna. Sanna Talonen tog vara på den och satte 2-1 bakom en storspelande målvakt i Mallbacken.

KIF Örebro segrade i regnet och sina första tre poäng i årets damallsvenskan.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”85227,85228,85229,85230,85231,85232,85233,85234,85235,85236,85237,85238″]