Vårmönstringen toppade detta året rekord – 23 000 kronor samlades in till sjuka barn

· Publicerad: 1 maj 2015 · 20.32.

MC-åkare från klubbar, privatpersoner och entusiaster med motorcykel samlades i dag till Vårmönstringen som har blivit en slags tradition i Örebro. Uppsamlingen sker vid Garaget på Osmundsgatan i Örebro.

På plats säljs lotter som symbolisk startavgift för dagen, årets vårmönstring gav 23 000 kronor som oavkortat lämnas över till Stjärnfonden (Barncancerfonden vid USÖ)

Annons ▾

Totalt har man via denna dag, får vi med respekt kalla det hedersdag, genom åren samlat ihop hela 141 000 kronor som överlämnats till Stjärnfonden vid USÖ enligt Örebroklubben Big Twins Mc.

Stjärnfonden har inga administrativa kostnader och den förvaltas av Universitetssjukhusets barnklinik. Familjer som har barn med cancersjukdomar kan via denna fonden söka bidrag för och till något som kan uppmuntra eller vara bra för barnet. En annan del av stjärnfonden delar ut ett sommarbidrag till dom barn som haft det svårt under året och som barnkliniken tidigare har haft kontakt med.

Vid klockan 13.00 så rullar motorcyklarna genom Örebro och ut till Big Twins MC i Hidingsta, där Peoples Choise-röstning hålls tillsammans med lotteridragningen.

Vädret är självklart en bra förutsättning för att samla hojåkare till kortegen, men denna dag så var detta inte det viktiga utan mångfalden av deltagarna som ställde upp fanns med i början av dagen då vädret var hyggligt och då man räknar in deltagarna och pengarna som man senare kan överlämna till USÖ.

Senare på eftermiddagen så var det uppsamling vid South Side MC på Idrottsvägen i Örebro för en gemensam kortege över Drottninggatan, genom centrala Örebro till Stortorget. Man kunde se när jag vandrade över Drottninggatan att människor söker skydd för regnet samtidigt som man inväntar kortegen, klockan visar ungefär 16.40 på fredagen då det mullrar till och kortegen var på intågande.

Efter kortegen som gick genom ett dyngsurt Örebro fick vi höra från en av arrangörerna att man har slagit rekord i år. Jag hade personligen stannat kvar vid Stortorget och gått runt och fotograferat alla snygga motorcyklar som parkerat, men vädret visade sina sämsta sidor denna eftermiddag.

– Mäktigt när maskinerna rullar in över Drottninggatan i centrala Örebro, dovt muller som växer sig starkt mellan husväggarna och varje enskild person på varje hoj gör det för en saks skull, för barnen. Respekt till er!

//

Vårmönstring – Mc kortege igenom centrala Örebro. Alla insamlade pengar går oavkortat till cancersjuka barn. Filmklipp: Håkan E – Örebro Tribune

Posted by Örebro Tribune on den 1 maj 2015

FIKK - För att alla behövs
Läs också