Örebro Futsal Club

O’Learys kan bli utan sportkanal

· Publicerad: 2 maj 2015 · 17.29.

Canal Digital har hotat med att i dag stänga ner signalen för C Mores kanalutbud.
Det innebär att gästerna på O’Learys 75 sportrestauranger inte längre kommer att kunna se La Liga och Allsvenskan, med kommande stormatcher som t.ex. AIK – Hammarby på måndag.

Bakgrunden är att vi sagt upp tidigare avtal och lagt nya beställningar helt enligt de regler som Canal Digital informerar om på hemsida samt via kundsupport.

Annons ▾

Canal Digital har höjt priserna över 10 procent och kraftigt fördyrat sin tjänst. Tidigare avtal mellan restaurangerna och Canal Digital, ger oss rätt att säga upp avtalet och lägga en ny beställning, vilket vi gjort på en lägre nivå med ett rätt antal sittplatser och ett mer begränsat utbud från C More.

Vi uppfattar Canal Digitals leveransvägran som stridande mot konkurrenslagen och sitter nu i helgen med vår advokatbyrå för att förbereda en stämning mot Canal Digital avseende skadestånd, samt anmälan till Konkurrensverket.

– Våra restauranger kommer att lida kraftig skada om signalen stängs ner. Då har Canal Digital gjort sig skyldig till leveransvägran och missbruk av dominerande ställning. Värst av allt är att detta drabbar våra gäster som i gemenskap älskar att se matcher på våra restauranger, säger Wilhelm Vintilescu, VD för O’Learys.
2211-BT-Sport-750x402

FIKK - För att alla behövs
Läs också