Örebro Futsal Club

Rutinerad spelning av At the Gates

· Publicerad: 2 maj 2015 · 01.51.

Fredagen den 1 maj spelade det klassiska Göteborgsbandet At The Gates på Ritz i Örebro.
Bandets bildades 1990 och har haft en stor betydelse för den svenska death metallen under 90-talet. Deras största framgång är albumet ”Slaughter of the Soul” från 1995. Efter att bandet splittrades 1996 återförenades de 2008 och har sen dess turnerat flitigt.

Min första liveupplevelse med bandet var 2013 när de spelade på Metallsvenskan. Det var då en av de grymmaste spelningarna jag hade sett på många år. Därför var förväntningarna höga inför kvällen spelning med At the Gates. Och tyvärr så ska man aldrig sätta en allt för hög nivå på sina förväntningar.

Annons ▾

At the Gates spelade många av de låtar som jag gillar, t.ex ”Slaughter of the Soul”, ”Suicide Nation” och ”Cold”. Men ändå kände jag mig inte så speciellt tillfredsställd, många på grund av att jag föredragit att se bandet spelade på en stor utomhusscen istället för en lite trång nattklubb, även om Ritz har en av de bästa scenerna i Örebro.

Bandet har även släppt ett nytt album, ”At war with Reality”. Det nya materialet från skivan var bra men ändå inte i samma liga som ”Slaughter of the Soul” och albumets nyskapande dödstyngd. Fast At the Gates är ändå ett så pass rutinerat band att konserten blir en solid prestation där bandet levererar ett tungt mangel som förmodligen stora delar av publiken känner sig helt tillfredsställd med.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto
[gss link=”none” ids=”85263,85264,85265,85266,85267,85268,85269,85270,85271″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också