Amar Bukva – matchens man när BK Forward spelade oavgjort

· Publicerad: 3 maj 2015 · 21.10.

Söndagen den tredje maj tog BK Forward emot Nyköping på hemmaplan Behrn Arena. Dom bägge lagen hade inför matchen inte startat säsongen positivt, BK Forward hade bara en seger och två oavgjorda medan Nyköping endast tagit två poäng. Därför behövde båda lagen ta hem en seger idag för att inte halka efter.

Nyköping började piggt och förde till en början spelet, men det var BK Forward som gjorde första målet, detta i den 11:e minuten så satte Amar Bukva ett snyggt 1-0 till hemmalaget.

Resultatet stod sig halvleken ut och Forward hade ett lite övertag även om Nyköping skapade ett par farliga kontringar.

I andra halvleken tog gästerna över matchen och satte tidigt 1-1 genom Jakob Sauma. Nyköping fortsatte sätta hög press på BK Forward och i den 61:e minuten gav det utdelning när Nicklas Lindqvist satte 1-2 till gästerna.

Det var då som matchens man Amar Bukva klev in i rollen som hjälte för Forward och i den 66:e minuten kvitterade han till 2-2 på egen hand.

Matchen fick även se två utvisningar. BK Forwards Erik Björndahl och Nyköpings Mahmoud Eid, drog på sig två gula kort var och fick lämna planen i den 70:e respektive 73:e matchminuten.

Hade BK Forward spelat säkert och inte varit så ivriga när Nyköping fick en man utvisad så hade de fått spela de sista 20 min med en man mer, men missade kanske en chans att vinna matchen på grund av detta.
Slutresultatet blev i dagens match 2-2.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”85386,85387,85388,85389,85390,85391,85392,85393,85394,85395,85396,85397″]