Örebro Futsal Club

Örebro Springmeet – Mycket mer än bara bilar och motorcyklar

· Publicerad: 3 maj 2015 · 22.59.

Redan tidigt på lördagsförmiddagen började folk strömma till vid Kvarntorp för att besöka årets upplaga av Bil och MC utställningen Springmeet 2015 som dom senaste åren hållit till vid Ytongbanan och Trafikcenter i Kvarntorp utanför Kumla.

Visst jag skrev Bil och MC, men evenemanget som pågick under lördagen hade så mycket mer att erbjuda och redan under tidiga förmiddagen så mullrade Gunroad Racings dragrace-motorer igång för uppvisning.

Annons ▾

Något man aldrig kan få nog av är väl ändå när Örebro Terränggäng gräver ner sina fordon i gyttja och lervälling, en blöt men grymt underhållande uppvisning.

Foto: Kjell Brelleman - Brelleman Fotografi AB / www.brelleman.se
Foto: Kjell Brelleman – Brelleman Fotografi AB / www.brelleman.se
På en plats som denna, runt alla gamla, snabba och framför allt charmiga och snygga bilar så måste inslaget av rockabilly finnas, det hör självklart till. Plusgymnasiet visade upp både hår, smink och framförallt modet – Det ger en extra piff och utgör en del av Springmeet.

Det känns nästan som det är en egen livsstil på människor här – dom lever sina liv genom sin entusiasm som man stolt visar upp här i Kvarntorp denna lördag.

Vädret är ju en del för sig och visst vi skulle ju faktiskt kunna gnälla, för lite sol på lacken hade varit önskvärt, men tänk såhär vi hade iallafall tur då dom södra delarna av Sverige fick snö. Spring är våren, våren i vårt avlånga land är skämtsamt mot oss människor. Ibland nästan elak.

Årets dragplåster om man gillar stort och starkt – Springmeet bjöd i år på en riktig monstershow med monstertrucken vid namn Thor som fullkomligt flög mellan vallarna när man visade upp hur man leker med sin stora kompis.

Folk gick efter kalaset till sina egna parkerade bilar, vissa utstrålade lite att man varit nöjd över lördagens evenemang.

[gss link=”none” ids=”85401,85402,85403,85404,85405,85406,85407,85408,85409,85410,85411,85412″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också