Örebro Futsal Club

Blu-ray recension på Exodus: Gods and Kings

· Publicerad: 5 maj 2015 · 22.49.

Tidigare under veckan släpptes filmen Exodus: Gods and Kings på Blu-ray och DVD.
Örebro Tribune fick ett recensionsexemplar skickat till redaktionen och därför kan vi presentera en recension på den här aktuella filmen.

Exodus: Gods and Kings hade svensk biopremiär den 25 december förra året och i huvudrollen ser vi Christian Bale. Filmen är en adaption på den berömda berättelsen om Moses som befriade sitt folk från slaveriet i Egypten.

Annons ▾

För regin står Ridley Scott som bl.a har Alien, Blade Runner och Gladiator på sitt CV.
Filmen tar sin början när Moses (Bale) och Ramses (Joel Edgerton) attackerar en armé som utgör ett hot mot det egyptiska folket.
De strider som bröder i kriget men snart kommer de vändas mot varandra när den nuvarande Faraon Seti (John Turturro)dör.

Exodus: Gods and Kings följer den bibliska historien relativt troget vilket visar att Scott har respekt för originalverket, samtidigt har regissören den konstnärliga friheten att skapa en egen uppfattning. Och Scott som tidigare har varit kompromisslös med sina filmer Black Hawk Down och Kingdom of Heaven väljer att göra en mer publikfriande film.

Detta kan bero på att regissören de senaste åren inte alls har levererat filmer i samma klass som han tidigare har gjort, med undantag för Prometheus. Men Exodus: Gods and Kings är en storslagen visuell film där effekterna håller hög klass. När Gud släpper loss sina tio plågor är en av filmens stora höjdpunkter.

Med en bra rollista och stabil grundstory blir Exodus: Gods and Kings i sin helhet en underhållande och sevärd film.

Bild_Exodus

FIKK - För att alla behövs
Läs också