Örebro Futsal Club

En dag i mitt liv – Har precis gått av mitt nattpass

· Publicerad: 5 maj 2015 · 19.06.

Har precis gått av mitt nattpass, jobbar sovande natt på mitt ordinarie jobb åker hem och sätter på en kanna kaffe.

Sätter mig i soffan men en kopp kaffe och paddan, kollar av om det kommit in något som är av värde att skriva om inne på Örebro Tribune.

Annons ▾

Börjar sedan planera inför kvällen då det är en hel del saker att fota under kvällen, planeringen består bland annat av att man ska söka fotopass till de olika evenemangen (vissa är lättare än andra att fixa).

När allt mailande och ringande är klart går jag raskt över till att fixa med kamerorna som ska laddas och minneskorten skall tömmas. Plötsligt kommer det in ett larm om att det skall vara en livlös som ligger inne på en toalett i centrala Örebro, kastar ner en av kamerorna i en väska hoppar upp på moppen och åker mot platsen, väl framme är det redan en hel del poliser och ambulans på plats.

Men denna gång visade det sig vara ett gäng från stadens A-lag som haft en sammankomst inne på den aktuella toaletten och ingen var alls livlös. Jag lämnar platsen och det börjar bli dags att äta någonting, hoppar in på den lokala Pizzerian som ligger på vägen hem köper en pizza och drar vidare hemåt.

När jag kommer hem äter jag upp min pizza vid datorn samtidigt som jag kollar av med vakthavande polisbefäl vid Örebro polisen om han har något som jag kan skriva om.

Pizzan är uppäten och då är det dags för nästa uppdrag nämligen att ta ut hunden på en promenad efter att det är fixat bestämmer jag mig för att ta det lite lugnt och kanske glo på en film innan det är tid för att dra vidare och fotografera ett par konserter under kvällen.

Kvällen är kommen och jag packar ner allt i kameraväskan som skall vara med för att det skall gå att göra ett bra jobb.

Först ut denna kväll är en konsert på Conventum där Jeremias Session Band och Sven-Ingvars tolkade några av våra största poeter, går in på Conventum i disken ligger en handskriven lapp med mitt namn och texten släpp in.

Tar rulltrappan upp packar ur kamerorna och intar min plats i trappan och inväntar att det hela skall börja. Anledningen till att jag sitter i trappan är för att man inte ska störa de betalande gäster utan försöka vara så osynlig som möjligt, detta innebär att man ofta får jobba från svåra vinklar vilket i för sig är roligt och ganska utmanande.

Konserten börjar jag tar mina bilder stannar under ungefär 40 minuter innan det är dags att dra vidare till nästa spelning som är alldeles bakom knuten nämligen på Club 700 där Stiftelsen skall spela.

Det är fullt med folk som står utanför i en lång kö som tur är behöver jag inte köa utan glider förbi, när jag kommer in får jag mitt presspass i kassan hänger av mig fixar ordning på kamerorna.

Letar upp en kopp kaffe innan jag jobbar mig framåt i folkmassan och hittar en scenvakt som släpper fram mig till diket och äntligen får man lite svängrum igen.
Konserten börjar och då har man tre låtar (utan att få använda blixt) på sig att samla ihop bilder som ska duga till en artikel, inte alltid så lätt då man aldrig vet vilket ljus som bandet väljer att använda.

Lämnar scendiket efter tre svettiga låtar och ställer mig på avstånd och plåtar ett par bilder utifrån, lyssnar lite innan det är dags att bege sig hem och fixa med resten som ska göras.

Väl hemma så för jag över bilderna från minneskorten till datorn och medan detta håller på så passar jag på att dra på en kanna kaffe och vallar jycken ännu en gång. Bilderna är överförda till datorn kaffet är upphällt då är det dags för att börja titta genom bilderna och redigera de som skall användas.

Detta tar ungefär en och en halv timme och nu är det dags att skriva om spelningarna, lägga in gallerier och publicera det på tidningen Örebro Tribune.

Klockan har nu passerat midnatt och jag tänker skönt att jag inte börjar jobba på mitt andra jobb förens 14:30 i morgon så jag kan få sova lite.

Kollar genom mailen och lite andra sidor om det har kommit in några nyheter som är av värde att publicera, sen hoppar jag i bingen och somnar ganska så fort.

Fotografen

[gss link=”none” ids=”85479,85476,85471,85472,85474,85475,85470,85469,85468,85467,85466,85462,85463,85464,85465,85461,85460″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också