Örebro Futsal Club

Inget nytt från Krunegård på Yeah!15

· Publicerad: 16 maj 2015 · 00.51.

Senast Markus Krunegård besökte Örebro var i november förra året när han var ute på turné för sitt femte album ”Rastlöst Blod”.

Då fyllde Norrköpings-grabben upp nattklubben Ritz i Örebro för en spelning som lämnade flera olika intryck och känslor efter sig.

Annons ▾

Personligen tyckte jag ljudet inte höll den förväntade kvalitén och magin i flera av hans låtar försvann för att man knappt kunde känna igen dem, men ikväll var det då dags igen när Markus besökte Yeah!festivalen som fredagens huvudnummer.

På nattklubben Ritz så äntrade Markus scenen till tonerna av Brian Enos klassiska rymdepos ”An Endning” därefter framförande han låter ”Hell Yeah Norrtälje”. Ikväll valde han att framföra låten ”Du stör mig hård på mig” som öppningsnummer. Ett bättre val då jag personligen håller den låten som en favorit. Fast samtidigt tyckte jag stämningen blev bättre med ”An Endning” som intro.

Även efter den är konserten blev jag kluven. Jag gillar Krunegård, men förutom introt och en annan blandning på låtarna så påminner den här konserten mycket om den förra. När Markus ska framföra ”Hela livet var ett disco” frågar han vart man i Örebro ska gå när man vill dansa på disco. Det gjorde han även när han spelade på Ritz när han senaste spelade i Örebro.

Jag kan ändå inte bortse från den stämning som skapades i Stadsparken. När Markus kommer fram till ”Jag är en vampyr” började flera i publiken att dansa. När denna megahit hade spelat färdig utbröt ett jättejubel i publiken. Jag hade tillslut fått den magi som jag saknade från vårt förra möte även om själva konserten inte bjöd på något nytt.

 

 

FIKK - För att alla behövs
Läs också