IFK Göteborg cupmästare efter vändning mot Örebro

· Publicerad: 17 maj 2015 · 18.27.

Svenska Cupen i fotboll har avgjorts och det blev IFK Göteborg som vann efter att man vände ett underläge på 0-1 till 2-1 mot Örebro SK.

Matchen spelades på Nya Gamla Ullevi och hade en publiksiffra på ca 16000.
Inför matchen handlade det mycket om hur allsvenskans bottenlag Örebro skulle rå på serieledande Göteborg.

Två lag med två helt olika trender för tillfället, men Örebro fick lägga allsvenskan åt sidan något som de har gjort de senaste veckorna och försökte satsa på cupfinalen.

Örebro spelade också bra i första halvleken, Göteborg hade svårt att luckra upp gästernas försvar. ÖSK fick även ett turligt ledningsmål när Ayanda Nkilis skott styrdes in i mål av en IFK-back, styrningen ställde Johan Alvbåge som fick se bollen rulla in i mål några centermeter från hans fingrar.

Men Göteborg gav sig inte och gick ut i den andra halvleken med bara ett mål, vinna. Något som sytes på spelet då de åt sig allt mer närmare ÖSK:s straffområde. Kvitteringen kom i den 67:e min när Lasse Vibe hölls sig framme och petade in 1-1.

Några minuter senare var det dags igen när IFK kom på anfall, Sören Rieks hittade målet och kunde göra 2-1 för hemmalaget. Örebro tappade matchen och kunde inte stå emot pressen från Göteborg som tog sin 7:e seger i Svenska Cupen.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto