Kräftgången fortsätter för KIF Örebro

· Publicerad: 21 maj 2015 · 23.03.

I kväll kom KIF Örebros andra raka förlust efter att gästande Eskilstuna United åkt hem från Behrn Arena med en 1-2 seger.

Den dåliga trenden håller i sig och KIF har bara vunnit en match och tagit sex poäng på sju omgångar.
Där emot lämnande Lisa Dahlqvist ett positivt besked. Mittfältaren går bara från klarhet till klarhet och ikväll gjorde hon KIF:s tröstmål i den andra halvleken.

Matchen hade två skepnader, i den första halvleken var hemmalaget blek och skapade inte många chanser framåt. Även gästerna spelade inte på topp men kunde gå till pausvila med 0-1 då Gaelle Enganamouit gjorde mål redan i den 12:e minuten.

När KIF gick ut i den andra halvleken var det ett nytt lag på planen till skillnad från den första. Tjejerna visade stark vilja och pressade tillbaka Eskilstuna och det gav utdelning när Dahlqvist nätade i den 52:a minuten.

Men det var ändå Eskilstuna som fick sista ordet när Vaila Barsley satte 1-2 bakom Carola Söberg i KIF målet. Hennes konkurrent på andra sidan planen Emelie Lundberg gjorde en bra insats och räddade Eskilstuna vid ett par tillfällen under matchen.

Nästa match för KIF Örebro är torsdagen den 7 juli, då tar man emot Göteborg på Behrn Arena.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”86135,86136,86137,86138,86139,86140,86141,86142,86143,86144,86145,86146,86147,86148,86149,86150″]