Örebro Futsal Club

HBTQ-diplomeringen av personal i Örebro

· Publicerad: 26 maj 2015 · 13.50.

Under tre tillfällen har RFSL hållit en grundläggande utbildning i HBTQ-frågor för personal inom Örebro kommuns enhet för frivillig och hälsofrämjande verksamhet. Diplomering av dem som har gått utbildningen kommer att ske i Rådhusets representationsvåning fredagen den 29 maj kl. 13.

– Det har varit en bra och tänkvärd kurs, och ett mycket viktigt steg för att vi ska bli bättre på att bemöta varje enskild individ utifrån deras livssituation, säger Maria Sveder, aktivitetsvärd på Brolyckans träffpunkt.

Annons ▾

– Vi vet att äldre inom HBTQ-gruppen ofta våndas inför sin ålderdom och vad en flytt till ett vårdboende kan komma att innebära. Genom att utbilda alla aktivitetsvärdar på kommunens träffpunkter, frivilligsamordnare, syn- och hörselinstruktörer samt seniorlotsar, gör vi vad vi kan för att äldre människor inom HBTQ-gruppen ska få ett värdigt bemötande. Jag är extra stolt över att just vår grupp blir den första att diplomeras i Örebro kommun, säger Carin Neanro, enhetschef.

Foto_N_Sharp_Pressbilden_Pride_15

FIKK - För att alla behövs
Läs också