Örebro Futsal Club

Snart dax för världens hårdaste festival och fotbollsturnering – Metallsvenskan 2015

· Publicerad: 27 maj 2015 · 23.13.

Nu är det inte många timmar kvar innan man fyller upp Brickebackens IdrottsPlats med festivalsugna människor och en grym uppsättning av artister på scenerna.

Metallsvenskan 2015 kör igång ikväll fredag den 29:e maj och har under dom senaste sex åren blivit ett av de största, häftigaste och mest omtalade eventen i Sverige. Av våra erfarenheter så är det inte bara i hårdrockskretsar utan sannolikt kommer din granne finnas på festivalområdet i Örebro.

Annons ▾

Årets festival toppas med det legendariska hårdrocksbandet Motörhead vars trummis Mickey Dee kommer att deltaga i fotbollsturneringen och laget Örebro United, matchspelet i fotbollen blåses igång av domaren under lördagen klockan 11.00 på förmiddagen.

I pausen mellan fotbollens gruppspel och slutspel har ni chansen att få inblick i den nya tuffa sporten Jugger som växer sig allt starkare runt om i världen! Jugger är en ny sport, lite som rugby och lite som fäktning. En lagsport och singelsport i ett.

Ta festivalbussen till Örebro
Nytt för i år är att du kan ta en dagstur till festivalen, detta med ett förmånligt busspaket till Örebro och festivalen Metallsvenskan för att se, uppleva hårdrocks-fotboll och självklart bandet Motörhead.

Du är framme i Örebro och Brickebackens IP 11.00 på lördagen med bussen precis lagom till att domaren blåser igång fotbollsturneringen.

När sista konserten är slut vid 01.00 på natten så väntar bussen på dig och tar dig hem redan samma natt.
Du slipper helt att tänka på att boka boende i Örebro.

Man räknar i år med besöksrekord på en bra bit över 10 000 personer under festivalhelgen mellan den 29-30 maj

Redan förra årets Metallsvenskan flyttade man till Brickebackens ip ifrån Örnsro IP, detta för att få till logistiken. Resultatet blev mindre köer och ett rymligare festivalområde.

Örebro Tribune finns på plats under helgen och vi kommer bjuda på ett grymt bildspecial efter festivalen.

För mer information – Besök Metallsvenskan på facebook.

Metallsvenskan

FIKK - För att alla behövs
Läs också