Örebro Futsal Club

Armar och nävarna i luften för Raised Fist – kvällens coolaste show

· Publicerad: 30 maj 2015 · 09.54.

Metallsvenskan 2015 drog som bekant i gång under fredagen. Det norrländska Hardcorebandet Rasied Fist var sista akten ut på första festivaldagen. En dag med lite sol, ett bra publiktryck och flera överraskande bra spelningar från bland annat The Resistance och polska Behemoth.

Raised Fist hörde jag för första gången i slutet av 90-talet, detta när en bekant till mig spelade låten Breaking me Up och är en låt som fortfarande markerar en milstolpe i utvecklingen av den svenska hardcoren.

Annons ▾

Bandet föll i glömska för mig och veterligen var inte förrän år 2006 när albumet Sound of the Republic släpptes som jag återigen fick upp ögonen för bandet.

Samma år befinner jag mig på festivalen i Hultsfred och på scenen uppträder Raised Fist, denna gång blev jag besviken på bandet. Konserten var inte alls vad jag hade förväntat mig.

Nu nio år senare har bandet utvecklats en hel del och Raised Fist sparar inte på krutet. Raised Fist gick under fredagen upp på festivalens största scen och bjöd publiken på en riktig urladdning.

Konserten med bandet under fredagskvällen på Metallsvenskan fick också en perfekt start då Raised Fist inledde spelningen med en av mina absoluta favoritlåtar, Sound of the Republic. Det skulle inte bli sämre efter det inledande spåret utan dom bara öser vidare.

Uppträdandet var en fröjd för ögat då ljus tillsammans med eldshowen bjöd på den extra kicken som vissa spelningar ibland kan sakna.

Under konserten skulle även Raised Fist spela You ignore them all som är det inledande spåret från plattan Sound of the Republic. En klassisk hardcorelåt med både tyngt och speed.

På något sätt är allt förlåtet från den där spelningen på Hultsfred för nio år sedan, det är bara att sträcka upp armarna och nävarna i luften för Raised Fist – Kvällens coolaste show.
Text: Martin Avedal – Mavfoto

[gss link=”none” ids=”86394,86393,86392,86391″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också