Örebro Futsal Club

Regnet kunde inte stoppa Motörhead

· Publicerad: 31 maj 2015 · 08.36.

Under den andra dagen på Metallsvenskan så öppnade sig himlen fullkomligt, men det hindrade inte kultbandet Motörhead från att genomföra en häftig spelning.

Publiken fyllde upp festivalområdet och konserten drog den största publiken under årets festival.
Motörhead behöver ingen mer djupgående presentation. Bandet fick under 1980 en megahit med låten Ace of Spades och har sen dess haft en kultstämpel på sig.

Annons ▾

Det handlar mycket om bandets sångare och basist Lemmy Kilmister, den idag 69 årige britten som även han har en kultstatus och ses som en hjälte för många hårdrocksfanatiker världen över.

För mig var det första gången jag såg Motörhead live och jag kunde inte sluta att ryckas med i bandets hårda toner, men även om Lemmy är en legenden så tillåts även gitarristen Phil Campbell och svenske trummisen Mikkey Dee att briljera med sitt gitarrspel respektive trumspel, man kunde verkligen känna av trummorna under konserten.

Under spelningen snackade Lemmy en hel del med publiken. Band annat kommenterade han vädret och man skiter väl i regn när Motörhead spelar. På något sätt fick han rätt, himlen öppnade sig under deras spelning och mot slutet så vräkte det ner.

Det stoppade varken bandet eller publiken och det här kan mycket väl bli en klassisk metallsvenskan och spelning som man kommer att minnas för alltid.

Text: Martin Avedal – M.A.V.foto

[gss link=”none” ids=”86421,86422,86420,86419,86418,86417″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också