Örebro Futsal Club

Engelbrektsgatan avstängd från den 8 juni

· Publicerad: 3 juni 2015 · 16.50.

Från och med den 8 juni till 12 september kommer Engelbrektsgatan i centrala Örebro att vara avstängd för fordonstrafik. Redan under den här veckan ska gatan städas och tvättas för att sedan målas om.

orebro.seFler sittplatser och uteserveringar
Som en del av kommunens trafikprogram ska Engelbrektsgatan tillfälligt göras om från en yta för bilar, till en yta för folkliv. Engelbrektsgatan kommer därför att skyltas med motorfordonstrafik förbjuden söder om Köpmangatan och norr om Kungsgatan, vid Fisktorget.

Annons ▾

– I samarbete med Open Art kommer gatan att få en annan färg än ”asfalt” och det kommer att placeras konstverk på gatan. Som alltid när det gäller Open Art kommer det bli något utöver det vanliga. Vi kommer även att ställa ut sittmöbler längs med Svartån, och restaurangerna på sträckan kommer att få mer yta för sina uteserveringar, säger Anna Windal, trafikingenjör.

Konst och ny cykelparkering
Konstverk och blomplanteringar kommer att ställas ut längs med gatan, och cykelparkeringen ska flyttas från torget och ersättas med en ny. Tanken är att man istället ska kunna promenera och sitta under eken på torget.

FIKK - För att alla behövs
Läs också