Örebro Futsal Club

Hundratal lastbilar deltog i protesten

· Publicerad: 6 juni 2015 · 23.34.

Under lördagen arrangerade nätverket Här stannar Sverige aktioner och protester i form av lastbilskorteger runt om i Sverige och norden.

Lastbilsdemonstrationen är en del av en protest som går under namnet #HärStannarSverige. Tidigare under året har lastbilschaufförer stannat bilarna i en kvart, detta i en protest mot låglönekonkurrens och den social dumping inom åkeribranschen.

Annons ▾

Protesten på nationaldagen är en samordnad aktion med andra nordiska länder. I Sverige är det nätverket Här stannar Sverige som är arrangörer. I Örebro samlades lastbilar och deras chaufförer klockan 9.30 på Örebro Truckstop och enligt uppgifter var det ett hundratal fordon med i kortegen.

Arrangörerna till protestaktionen #HärStannarSverige skriver själva att, vi har fått nog av att våra politiker bara står och tittar på när det i Sverige varje dag begås brott mot cabotagereglerna, det sysslas med lönedumpning, rattfylla, chaufförer innehar inte bara falska körkort utan flera färdskrivarkort och identiteter.

[gss link=”none” ids=”86836,86837,86838,86839,86840″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också