Örebro Futsal Club

Black Knights vann med knapp marginal mot hungriga Västerås Roedeers

· Publicerad: 7 juni 2015 · 20.42.

Örebro Black Knights tog emot Västerås Roedeers under söndagens match på ett blåsigt Behrn Arena i Örebro.

En presentation av den sjunde riddaren av runda bordet.
City Örebros Stina Storm blir hedersutnämnd och får singla slant vilket av lagen som får börja. Kick off och Örebro Black Knights påbörjar spelet.

Annons ▾

Man märkte ganska fort in i första kvarten på matchen att lagen spelar på nivå lika, det är ett ganska trögt spel men kan bli en mycket intressant match. Västerås Roedeers är ett lag som kommit till Örebro och är mycket vinstsugna, med sig i bagaget packar man upp farliga springspel som är svåra för Örebro Black Knights att hantera.

Lite hungrigare
Spelet fortsätter leverera ett jämt spel lagen emellan, men kan nästan få för mig att Västerås Roedeers är snäppet hungrigare, detta fram tills det återstår 2:04 av första quarter och Örebro Black Knights gör matchens första touchdown, ett perfekt fieldgoal och tar ledningen med 7-0.

Klockan visar 10:15 in i andra quarter så är det Västerås tur att visa att man inte är uträknade ännu, man sätter en touchdown men missar sparken mot mål och Örebroarna behåller fortfarande ledningen i matchen.

Hela matchen är en av dom roligare att se, en händelserik match med många snygga spel mot målområdena.

Halvtid in i matchen och något händer hos Örebro Black Knights, vågar man vara en fluga på väggen i omklädningsrummet så hade man fått tagit del av den taktikförändring som skett, vad som sagts under halvtidsvilan

– Det väger över rejält i spelet till hemmalaget som nu visar upp musklerna, man har vaknat till i både offensivt som defensivt.

Touchdown till Örebro Black Knights när det återstår 08:55 i den tredje quartern, fieldgoal sitter där den ska och man drygar ut ledningen på nytt till 14-6. (Anton Källvik)

Tavlan räknar ner drygt tre minuter och det är dags igen för en touchdown, detta efter ett snyggt spel av Örebro Black Knights. Ledningen så här långt visar 21-6 till hemmalaget. Man har nu bestämt sig att stanna kvar på utmanarnas planhalva och fortsätta spelet där.

Matchens spelare levererar
Örebroaren Anton Källvik har varit inblandad i dom senaste två målen (touchdown) så varför inte passa på att visa upp sig en tredje gång – Springspel av Källvik och ledningen ökar tillsammans med publikens jubel 27-6 när 03:07 återstår i den tredje quartern.

Det blir en kylig fjärde quarter när Västerås Roedeers tar revanch ett kort stund in i spelet när man gör inte bara en utan två touchdown till siffror som håller sig ända till slutsignalen i matchen 27-20.

Besökare på läktaren denna eftermiddag 907 personer.

Matchens bästa spelare:
Örebro Black Knights – Anton Källvik
Västerås Roedeers – James Boyd jr

[gss link=”none” ids=”86848,86849,86850,86851,86852,86853,86854,86855,86856,86857,86858,86859,86860,86861,86862,86863,86864,86865″]

FIKK - För att alla behövs
Läs också