Örebro Futsal Club

Morbergs kollektion med köksredskap

· Publicerad: 15 juni 2015 · 18.44.

Den 26 augusti finns Per Morbergs nya kökskollektion i butik. Kollektionen ingår i det egna varumärket MORBERG® och kommer vid lanseringen bland annat att bestå av massiva skärbrädor i ek, stek- och grillpanna i gjutjärn, mortel i granit och ett exklusivt förkläde i läder.

Morbergs smak är enkel – endast det bästa är gott nog. Därför innehåller serien gedigna kvalitetsprodukter till ett rimligt pris som ska hålla i generationer och som Morberg själv använder i köket. Det finns också ett premiumsortiment med produkter av extra hög kvalitet som exempelvis passar perfekt som present till en jubilar, en kär vän eller till sig själv som en livslång investering.

Annons ▾

I kollektionen ingår exempelvis Sveriges mest rejäla skärbräda (Premium) i ett stycke svenskt ek.
– Den tog form redan år 2007 när jag ville ha en skärbräda som var stor, tjock och vacker.
Jag pratade ihop mig med Viktor Lilliesköld som har sin snickerifabrik i Skaraborg och bad om ett prov utifrån mina specifikationer – en riktig skärbräda i rätt mått, utan stavlimning och i ett helt stycke ek.
Nu erbjuder jag konnässören där ute i vårt avlånga land chansen att få sitt exemplar av skärbrädan som endast finns i en begränsad upplaga, säger Per Morberg.
Kommer man över denna så kan jag bara gratulera till ett stycke köksinstallation som har evig livstid.

Följande produkter ingår i Morbergs kökskollektion

Morberg skärbräda av ek – liten och stor
Rejäla och användbara skärbrädor av massiv ek med många användningsområden – som serveringsfat, ostbricka men självklart även som redskap vid matlagning.
Mått: liten 30x20x2 cm/stor 48x32x3 cm

Morberg skärbräda av ek – Premium
100 % massiv, svenskodlad ek med måtten 35×70 cm, nästan 6 cm tjock och som väger cirka 10 kg. Begränsad upplaga. Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Ursprungsträet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hård-vaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.

Morberg Stekpanna, 28 cm och Grillpanna, 25 cm
Stekpanna Ø28 cm med rund kant och Grillpanna Ø25 cm med hällpipar. Handtag i massiv ek. Förinstekt med svensk KRAV-märkt rapsolja.

Morberg Mortel
Vacker mortel av opolerad granit med öron som gör det lättare att hantera pjäsen.

Morberg Förkläde och Skinnförkläde PremiumTvå olika förkläden.
Det ena i 100 % bomull i grönt med avtagbara detaljer i mässing och äkta läder. Bra passning med långa band som går att knyta framtill. De avtagbara detaljerna gör att förklädet kan tvättas.
Det andra är ett mycket exklusivt skinnförkläde av vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri som bara använder kor från Uppland. Mått: 70×90.

Morberg Grytlapp och Grytvante
Grytlapp och Grytvante i grönt i 100 % bomull med avtagbara detaljer i mässing och äkta läder. De avtagbara detaljerna gör att produkten kan tvättas.

Morberg Kökshandduk 2-pack
En tålig kökshandduk i (grå eller grön)i 100 % kvalitetsbomull med måtten 50×70 som går att tvätta om och om igen. Mönstret är inspirerat av samebandet som pryder ryggen på boken ”Den stora matresan” (Bonnier Fakta, 2011).

Grytunderlägg
Grytunderlägg tillverkad av ek och format som ett kryss.

Träredskap 3-pack (Sked, slev och gaffel) av ek
Klassiska och rejäla träredskap av ek som, om välskötta, kommer hålla en livstid. 33 cm.Rek.

FIKK - För att alla behövs
Läs också