Örebro Futsal Club

I Örebro sorterar vi vårt avfall – snart även på stan!

· Publicerad: 18 juni 2015 · 16.23.

Under sommaren kommer vi att ställa ut 191 nya soptunnor i centrala Örebro där du inte bara kan slänga ditt avfall, du kan även sortera det! Den nya soptunnan, som går under namnet Sortören, har formgivits för att inte bara smälta in i stadsbilden, utan för att till och med förbättra den.

– Vi har en hög ambition runt sortering i Örebro och det känns därför naturligt att vi ska kunna erbjuda möjlighet att sortera även i centrala Örebro, berättar Ola Eklöf som är planerare på kommunens avfallsavdelning.

Annons ▾

Olika öppningar för olika sorters avfall
Förpackningar av kartong och plast samt glasflaskor läggs i olika öppningar och lämnas till återvinning. Övrigt avfall, som går till förbränning, läggs i öppningen för restavfall. Flaskor och burkar med pant läggs i ett speciellt pantrör som finns i fronten på glas- och pappersbehållaren. Pantförpackningarna kan vem som helst samla in och lämna hos butiker med pantinsamling.

För att få en renare stad är alla Sortörer även utrustade med askkopp. Släck cigaretten mot plåten och lägg fimpen i behållaren.

FIKK - För att alla behövs
Läs också