Örebro Futsal Club

Jimmy Palmborg blir klubbchef för Örebro Black Knights

· Publicerad: 24 juni 2015 · 16.16.

Jimmy Palmborg har idag rollen som marknadsansvarig i amerikanska fotbollslaget Örebro Black Knights, men kommer från och med augusti att tillträda som klubbchef i laget.

– Styrelsen för Örebro Black Knights har en tid funderat och tittat över hur klubben bäst ska organisera sig för att ta oss framåt och möta de utmaningar och möjligheter som kommer med en snabbt växande verksamhet, säger Ida Jensen, ordförande för Örebro Black Knights.

Annons ▾

Klubbchefens ansvar blir det operativa arbetet i klubben så som finansiering, personalansvar för klubbens anställda, ansvar för samordning och tillsättning av sportgrupper samt andra ideella funktioner och marknadsansvar. Rollen kommer att fungera som en länk mellan klubben och styrelsen.

Head Coach och de utländska spelare som finns i klubben kommer inte att tillsättas, rekryteras eller rapportera till klubbchefen utan dessa anställningar kommer gå via styrelsen.

– Jag ser otroligt mycket fram emot denna utmaning. Att jobba inom Black Knights har varit mitt livs absolut mest givande möjlighet, och potentialen i klubben är enorm. Samtidigt finns det många utvecklingsområden vi måste ta tag i direkt.

Vi har en bra värdegrund, en tydlig vision så vi har en stabil grund att jobba utifrån, säger Jimmy Palmborg och fortsätter

– Vi har också under de senaste åren tagit stora kliv, framför allt på den icke-sportsliga delen av verksamheten.

En av mina största förbättringsåtgärder jag ser att vi behöver jobba med är att få ihop klubbens alla starka viljor att jobba mot ett och samma mål, mål som vi gemensamt sätter upp så de sker på rätt sätt.

Vi måste hitta de resurser som finns och ta tillvara på dem, oavsett om det rör sig om spelare, ledare, ideellt aktiva, coacher, materialare eller entreprenörer.

Black Knights ska vara en förening där drömmar förverkligas – det har den varit för mig och det är vad jag vill att den ska vara för andra. I allt vi gör siktar vi mot att ta oss till den absoluta Europa-toppen.

FIKK - För att alla behövs
Läs också