Örebro Futsal Club

Musikal med över 60 artister, dansare och musiker på scenen

· Publicerad: 25 juni 2015 · 18.06.

S:t Nicolai kyrka i Örebro fylls i sommar upp med musikalstjärnor, körsångare och dansare när Svenska kyrkans stormusikal Edens barn har Sverigepremiär.

S-t Nicolai kyrka. Foto: Magnus Aronson
S-t Nicolai kyrka. Foto: Magnus Aronson
Imorgon fredag är det tre veckor kvar till premiären av Edens barn – en vacker och gripande musikal med över 60 artister, dansare och musiker på scenen.

Annons ▾

Ensemblen jobbar just nu intensivt: Artisterna repar under torsdagen och hela fredagen samt under helgen – och på fredag ansluter musikalstjärnan Fred Johanson och Edens barn-kören.

I rollistan finns ett flertal lokala artister med internationella meriter och Fred Johanson reser hit från London för att spela rollen som Gud.

Detta är den första svenska versionen av Stephen Schwartz musikal om föräldraskap, där publiken möter barnen Adam, Eva och Noa – och pappa Gud.

– Musikalen handlar om att vara ung och utmana. Vi får följa karaktärerna genom skapelseberättelsen på ett otroligt häftigt sätt där relationen mellan föräldrar och barn är den röda tråden, säger Anders Lennartsson, församlingsherde i Nikolai och producent till Edens barn.

Edens barn i S:t Nicolai kyrka – Örebro mellan 17 juli till 26 juli

Läs mer och boka musikalbiljett på Svenska kyrkans webbplats

FIKK - För att alla behövs
Läs också