Slottet Live – Ulf Lundell levererar oavsett förutsättningar

Örebros stadsfest – Slottet live drog full park när man under kvällen bjöd på Ulf Lundell som för kvällen hade premiär för sin sommarturné. Kvällens uppträdande var det enda och stämningen var på topp hos den mogna publiken.

· Publicerad: 27 juni 2015 · 01.52.

Örebros stadsfest – Slottet live drog full park när man under kvällen bjöd på Ulf Lundell som för kvällen hade premiär för sin sommarturné. Kvällens uppträdande var det enda och stämningen var på topp hos den mogna publiken.

Ulf Lundell är en av Sveriges populäraste musiker och har varit aktiv sen mitten av 70-talet och förutom sin musikkarriär är Lundell också en framstående författare.

Annons ▾

För mig var det dock första gången jag skulle se Ulf Lundell uppträda, då pratar vi om en artist som flitigt har uppträtt i Sverige under sin långa karriär.

Jag missade honom vid två tillfällen tidigare, dels Putte i Parken förra året och dessutom så besökte Ulf Lundell Örebro i november 2012, då för en spelning på Conventum Kongress. Förutom att jag hört ”Öppna landskap” ungefär en miljon gånger så har jag inte något att gå efter när jag anländer till konsertområdet under fredagen.

Det första jag reagerar på är scenen som är byggd framför slottet med vallgraven som separerar publiken från scenen. En del av konsertkänslan försvinner när ett antal meter vatten är emellan, detta är synd då Lundell annars levererade en riktigt bra konsert.

Det riktigt positiva från kvällen. Lundell är en av Sverige populäraste artister och detta märks att han tillhör en av de bästa. Kvällen innehåller en mycket välspelad konsert där man gång på gång byter tempo, hela tiden får han med sig publiken. Lundell spelar en ballad och kan direkt efter riva av två rocklåtar och få det att smälta ihop och det låter riktigt bra.

Ärligt talat spelar det ingen roll hur scenen ser ut. Ulf Lundell levererar oavsett förutsättningar, han kan stå på borggården och fortfarande ha kontakt med publiken.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också