Örebro Futsal Club

Ett bra sammansatt Black Knights tog hem segern

· Publicerad: 29 juni 2015 · 00.16.

Kliver in på en varm och solig Behrn Arena denna söndag, det har tidigare varit ett lotteri från dag till dag och jag hänger nog in vinterutstyrseln för säsongen nu när det börjar lacka juli i kalendern.

Gäster från Kristianstad Predators i Skåne har under söndagen rest långt för att möta hemmalaget Örebro Black Knights och dagens match i Amerikansk Fotboll på Behrn Arena i Örebro. En viktig match som kan avgöra slutspelet för något av lagen.

Annons ▾

Vi vet sedan tidigare matcher lagen emellan att det är två duktiga lag och man visste redan innan avspark att det blir ett spännande möte.

Avsparken singlas fram till Örebros fördel, fångande lag är Kristianstad Predators som möts av en mur av svarta riddare som sätter stopp med sin försvarslinje redan vid Kristianstads tjugo-yardslinje.

Redan nu i början av första quarter så ser man att Örebro Black Knight spelar riktigt bra. Örebros defensiva linje visar riktigt bra spel mot det anfallande Kristianstad som satsar på passningsspel som tyvärr inte når ända fram.

Örebro Black Knight anfallande radar upp sig och kör springspel som visar sig vara framgångsrikt, man tar sig så långt att man försöker sig på en spark mot målet som ger hemmalaget en ledning med 3-0 i första quartern.

Sammansatt Örebro Black Knights både som anfall och försvar
Spelet in i andra quarter fortsätter i spänning, jag förvånas rejält när jag ser hur sammansatt som lag Örebro Black Knights börjar att bli, dom kör nu spel som fungerar verkligen. Kristianstad Predators är samtidigt ett lag som under denna sena eftermiddag spelar duktigt, dom har visat prov på stenhårda passningar och samtidigt fått smaka på hur Örebro defensiva linje, stenhårt blockar samma passar och spel.

Matchens första Touchdown döms bort för Örebro
Genom ett snyggt passningsspel mellan Örebros quarterback Grant Welp och Jakob Grufman så skulle matchens första Touchdown suttit tidigare in i andra quarter, målet döms bort och försöket får spelas om.

Tilläggas bör i spelet att anfallande visar prov på sina ”skills” och en stilstudie visas upp mellan Grant Welp och Johan Ståhl som plockar upp en långpass som tar tar Örebro närmare Kristianstads målområde.

Touchdown av ett ledande lag
Matchen första Touchdown kommer från Örebro Black Knights som efter ett springspel får in bollen i motståndarnas målområde när klockan visar 07.19 i andra quarter. Ledningen ökas på till 9-0 och Örebro spelar på som ett ledande lag.

Efter halvtid så kommer Kristianstad Predators igen och visar prov på ett farligt anfallande spel som ger dom en Touchdown i tredje quarter och sker när det återstår 09.34 av den tredje quartern.

När dryga fem minuter gått in i kvarten så bryter Alexander Sundström, Kristianstads farliga anfallsspel när han fångar och gör en interception. Jimmy Palmborg fångar ytterligare efter nån minuts spel en riktigt lång pass och anfallet är tillbaka. Under Örebros försök så dyker ett personligt regelbrott, detta döms ut till Jakob Grufman som utvisas från spelet.

Bra och jämt spel av Örebro Black Knights
Fjärde quarter visar Örebro Black Knights upp ett bra och jämt spel. Örebroarna ger Kristianstads Quarterback en uppvisning i ”Sack” och äta konstgräs vid flera tillfällen. Örebro Black Knights kombinerar denna match mycket mellan spring och passningsspel.

Mike Kagafas gör under dom sista minuterna i matchen en interception, detta innan man jobbar för att låta klockan dra i snabbast takt.

Örebro vinner matchen med 9-6 som blev en jämn strid ända ut till slutsignal.

Publiksiffra denna söndag: 1014 personer på läktarna.

FIKK - För att alla behövs
Läs också