Klädd i skjorta och med ett glatt humör

· Publicerad: 30 juni 2015 · 12.38.

Mikael har levt i en busskur under flera månader vid Resecentrum i centrala Örebro.
Flera media blanda annat vi på Örebro Tribune reagerade på detta och gjorde flera artiklar om mannen som bodde i busskuren.

Är vi vana att se vår stadsbild på detta sätt, var detta något vi reagerade över när vi hastigt vandrade förbi mannen och undrade vad som pågick. Min första tanke när jag fick höra talas om detta, det måste handla om Open Art och ett och på ett sjukt sätt visa sitt arrangemang. Det fanns ingenting annat som kunde förklara hur en människa kan bo i en busskur, mitt i centrala Örebro under flera månader.

Annons ▾

Artiklarna uppmärksammades och allt tog en väldig fart – grupper skapades på social medier för att hjälpa mannen, kommentarerna rasade in och det blev för oss på redaktionen omöjligt att följa diskusionerna som pågick. Vi kunde i allafall utröna att det handlade om en väldigt bred publik där alla gav sitt svar på tal.

Vi ville att allt skulle tona ner en aning innan.
Vi har sedan första artikeln haft kontakt med anhöriga till Mikael och vi ville innan vi gör ett uppföljande att det tonas ner en aning.

Ni som har haft vägarna förbi Resecentrum eller Centralstationen har sett att den aktuella busskuren är tom, alla saker är förflyttade och Mikael inte sitter på bänken.

Vi kan i detta inte gå in på mer detaljer, mer än att ett gäng av privatpersoner har gått ihop och tagit iniativ till att kontakta socialstyrelsen, hur dessa kugghjul hos myndigheten har snurrat kan vi av sekretess inte få svar på.

Det viktigaste av allt är att personen ifråga mår bra, att han har möjligheten att få hjälpen i från samhället.

Samma dag som Mikael flyttade ut ifrån busskuren så hade han kontakt med anhöriga och var på ett glatt humör. Senast idag så hade anhöriga kontakt och berättar att Mikael var klädd i en skjorta, kavaj och vid ett gott mod.

FIKK - För att alla behövs
Läs också