Örebro Futsal Club

21-årig man avled efter skottskador i Vivalla

· Publicerad: 5 juli 2015 · 17.34.

Det inkommer efter 17-tiden på söndagen larm om en person som blivit skjuten och befinner sig på Diktargatan i stadsdelen Vivalla i Örebro.

Enligt anmälare ska personen vara skjuten i armen och befinna sig vid en adress. Det är i nuläget oklart vad som träffat personen i armen, vilken typ av skottskada. Polis och ambulans blir vid klockan 17.17 utkallade fram till platsen.

Annons ▾

När polisen anländer fram till Vivalla så finner man att det finns tre skottskadade personer på platsen vid Diktargatan och Författargatan i bostadsområdet. Ett vittne på plats berättar att en ambulans tillsammans med polis lämnar platsen snabbt med en patient och blåljus mot Universitetssjukhuset.

Polisen hade flertalet patruller och helikopter som söker i bostadsområdet.

Polisen är angelägna om att de som har sett eller hört något i samband med skjutningen kontaktar polisen.
Ibland avstår personer från att kontakta polisen då de tror att vi redan känner till det de vill berätta eller att det är oviktigt. Det är alltid bättre att låta polisen värdera informationen och vi är tacksamma för all hjälp vi får. Ring 114 14, säg lämna tips.

En person avliden till följd av händelsen
I en presskommuniké ifrån USÖ under måndagen så meddelar sjukhuset att en av personerna som skottskadades på söndagen har avlidit till följd av sina skador.

En person som skadades lindrigt vid händelsen har skrivits ut och kunnat lämna Universitetssjukhuset i Örebro.

Polisen jobbar nu med händelsen som rubriceras som ett mord och två mordförsök. Personal från angränsande polisområde hjälper till med utredningsarbetet som pågår.

Trygghetsskapande åtgärder i området Vivalla
Polisen jobbar nu med full kraft med trygghetsskapande åtgärder för att säkerställa, framförallt dom boende i området och stadsdelen Vivalla. Jobbet med dessa åtgärder kommer ske kortsiktigt och långsiktigt meddelar Bo Andersson vid polisen i Örebro som även poängterar att brottet är spektakulärt, tre personer är skjutna, dagtid då många människor vistas ute i det fina vädret.

Tidigare då man har haft ärenden och utredningar med grova brott såsom skottlossning och man inte vunnit framgång. Detta beror dels på att man inte har haft målsägare, vittnen eller drabbade som haft viljan att delta under utredning.

FIKK - För att alla behövs
Läs också